(Solent Creatives): 

Solent Creatives er et unikt kreativt byrå ved Southampton Solent University, hvor internasjonale studenter får muligheten til å utvikle imponerende portfolioer av kreativt arbeid. Studenter fra hele verden får jobbe med prosjekter i samarbeid med britiske selskaper, noe som gir dem muligheten til å utvikle ferdighetene som trengs for å sikre seg en relevant jobb når de returnerer til hjemlandet etter studiene.
 
Ved Southampton Solent University er det å få studentene ut i jobb etter studiene som er selve kjernen i vår suksess. Vi er stolte av at 89 prosent av våre studenter er i arbeid innen seks måneder etter at de er ferdig utdannet. Vår dedikasjon til dette vises ved at vi utformer studiene på en måte som gjør dem relevante i arbeidsmarkedet. Utviklingen av Solent Creatives og andre spennende programmer er eksempler på dette.

Den norske studenten Richard Johansen fullførte nylig et videoprosjekt for Solent Creatives. (Foto: Privat)

 
Solent University har blitt kåret til et av de beste kreative universitetene i Storbritannia av Which? University både i 2013 og 2014. Vi utdanner flest kreative kandidater til bransjen, utenfor London. De uteksaminerte studentene har kompetanse innen filmskaping, multimedia, PR, reklame, spillutvikling, grafisk design, journalistikk, sosiale medier og markedsføring. I 2011 etablerte vi Solent Creatives for å hjelpe dem ut i arbeidsmarkedet. 
 
Dette er et unikt initiativ som knytter utdanning sammen med arbeidslivet. Solent Creatives gir både regionale og nasjonale selskaper muligheten til å benytte seg av våre talenter når de trenger hjelp fra kreative frilansere, og mange av studentene får også betalt for arbeidet deres. Dette gir studentene våre muligheten til å bygge en profesjonell portfolio og få verdifull erfaring fra det virkelige arbeidslivet.       
 
Studentene våre oppfordres til å registrere seg i byrået og tilby sin ekspertise som frilansere. Videre matcher byrået deres ekspertise med konkrete prosjekter hos kundene. Prosjektene kan eksempelvis være webdesign, merkevarebygging, event-planlegging, sosiale medier, videoproduksjon, markedsføring, PR-arbeid, til og med hår og make-up.
 
I det siste har noe av arbeidet vært med Bear Grylls Ribs, Shoot Magazine, Marks & Spencer, Southampton Airport, Sodexo UK og mange andre nasjonale og regionale virksomheter. Denne type arbeid er nå inkludert som en del av pensum, slik at internasjonale studenter kan velge et fag som heter Freelancing at Solent Creatives. Dette betyr at de ofte vil få betalt arbeidserfaring underveis imens de jobber med graden sin. Vi tilbyr også erfaring med etablering av bedrifter i fagene Model Your Business og Creative Entrepreneurial Freelance Practice. Disse fagene hjelper de internasjonale studentene med å utvikle sine ideer, slik at de kan etablere sin egen bedrift når de returnerer til hjemlandet etter studiene. Fagene sørger også for at studentene utvikler ferdigheter som entreprenører og frilansere.

Christine Lenes Rosenberg har fått fast jobb ved siden av studiene gjennom Solent Creatives. (Foto: Privat)

Gjennom Solent Creatives fikk Randi Svelland mer selvtillit til livet som venter henne etter studiene. (Foto: Privat)

  
En fjerdedel av den kreative arbeidermassen i Storbritannia er registrert som frilansere, og Solent Creatives hjelper studenter som ønsker å bli frilansere når de er ferdig utdannet. Når man skal etablere seg som frilanser går man gjennom mange av de samme prosessene som man gjør når man skal starte en bedrift. Nettopp derfor bistår vi med råd og tilbyr enterprise-programmer som sikrer at studentene har den kunnskapen de trenger for å etablere seg som frilanser eller etablere sin egen bedrift. Mot slutten av tredjeåret i The Creative Entrepreneurial Freelance Practice unit, kan studentene søke om et stipend på opptil £2000 for å etablere en bedrift eller begynne som frilanser.  
 
Den norske studenten Richard Johansen fullførte nylig et prosjekt for Solent Creatives.
 
- Nylig jobbet jeg gjennom Solent Creatives med en kundevideo for Southampton Airport. Solent Creatives gir en fantastisk mulighet for studenter til å få førstehånds erfaring med kunder og få en smak av hva som kommer etter utdanningen. Jobbene de tilbyr er veldig varierte, siden kundene kommer fra alle hjørner av alle bransjer, og det finnes noe passende for alle studenter. Om det er litt ekstra penger eller arbeidserfaring man er ute etter, så kan Solent Creatives skaffe det, sier han. 
 
Richard Johansen er på sitt tredje år av bachelorgraden (Hons) og jobber med Film from Rørvik, Nord-Trøndelag in Norway. Du kan se Richards film her
 
Christine Lenes Rosenberg, en norsk student fra Elverum sier dette:
 
- Solent Creatives freelancing-emnet var en fantastisk erfaring som ga meg kunnskapen jeg trenger for å få meg jobb. Nå føler jeg at jeg har bedre muligheter for å få meg jobb i bransjen. Gjennom kontaktene sine kan de skaffe deg arbeidserfaring som er relevant for ditt yrke. Jeg gjennomførte to oppdrag, og ett av byråene ville at jeg skulle fortsette å jobbe for dem imens jeg fullførte studiene mine. Gjennom dette fikk jeg også en jobb i et annet byrå.   
 
Randi Svelland fra Stavanger tok også freelancing-emnet ved Solent Creatives:
 
- Jeg er glad det var muligheter ved Solent Creatives, slik at jeg fikk erfaring med å jobbe med ordentlige kunder. Det ga meg mer selvtillit til livet som venter meg etter utdanningen. 
 
Solent Creatives lanserte også nylig Solent Press, som gir våre internasjonale studenter muligheten til å få saker på trykk. Denne bransjen er i stadig forandring, hvor trykte media og metoder tilpasser seg for å reflektere kundenes krav. Her får studenter muligheten til å jobbe i team med å skape profesjonelt innhold og utvikle layouts, noe som vil forberede dem på en karriere innen media. De vil opparbeide seg erfaring med å skrive for både trykte og nettbaserte medier for våre samarbeidspartnere over hele landet.  
 
Solent Creatives er et unikt initiativ som fokuserer på å tilby studentene et bredt spekter av erfaringer som gi dem gode karriereutsikter og selvtilliten de trenger for å sikre seg en fremtid innen de kreative bransjene.  
 

Klikk her for å lese mer om Southampton Solent University