Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Jeg har bodd store deler av livet i Storbritannia, så før jeg begynte søknadsprosessen, hadde jeg allerede bestemt meg for at det var her jeg ville studere.

 

Utveksling til Storbritannia

Navn: Nora Turnes

Alder: 22

Studie: Bachelor i Management og Kriminologi

Studiested: University of Exeter, i England, Storbritannia

 

Selv om jeg hadde gjort en del research på egenhånd, dro jeg på Across the Ponds utdanningsmesse i Oslo, hvor jeg fikk snakket med representanter fra forskjellige universiteter og fikk spurt de forskjellige spørsmål.

Jeg fikk et veldig godt inntrykk av University of Exeter gjennom deres representant og sendte henne en e-post dagen etter, for å spørre vedrørende mer informasjon om mine muligheter på universitetet.

For meg, var det viktig å ha muligheten til å prøve flere studieretninger, så en tungtveiende grunn til at jeg valgte Exeter, var at de tilbyr muligheten til å kombinere flere studieretninger innenfor en bachelorgrad, gjennom deres Flexible Combined Honours (FCH) og Combined Honours program.

 

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

Miljøet på skolen er veldig internasjonalt, det er over 5000 internasjonale studenter fra mer enn 130 land.

I tillegg, er det stort utvalg av klubber og aktiviteter, som lacrosse, fotball, fashion, finans, Harry Potter og scandinavian, for å nevne noen få. Disse societiesene er en utmerket mulighet for å møte mennesker med samme interesser som deg selv, eller for å prøve noe helt nytt.


 

Hvordan var søknadsprosessen?

I Storbritannia, søker man gjennom UCAS.

Jeg hadde litt kjennskap til prosessen fra før av, men fikk hjelp av en veileder i Across the Pond til selve søknadsprosessen.

Gjennom hele søknadsprosessen hadde jeg også kontakt med international officer på universitetet.

 

Hvordan er prisnivået der?

Skolen i seg selv er ganske dyr, prisen for skoleåret 2015/2016 var 15,300 pund.

Sammenlignet med større byer, som London, er prisnivået på bolig betydelig lavere her. Støtten fra Lånekassen kommer godt med, men når både skole og leie er betalt, er det ikke så mye til overs.

Mye av grunnen til dette, er jo en veldig ugunstig kronekurs, men det er verdt å ha dette i bakhodet før man begynner. Hvor mye man har å leve for, kommer veldig an på kursen.

Da jeg begynte, var kursen på rundt ti kroner, mens den i år har vært godt over 13 kroner.

Det sier seg selv at det utgjør en stor forskjell i et studentbudsjett.

 

 

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

Jeg betaler 395 pund i måneden i privat bolig med 11 måneders kontrakt. Det har jeg gjort både i mitt andre- og tredje år.

De fleste førsteårsstudentene bor enten på campus eller i lignende bolig. Jeg betalte rundt 605 pund i måneden for et studio på campus.


 

Hva gjør du på fritiden?

Selv om selve sentrum i Exeter er relativt lite, er det masse å finne på i fritiden!

Det er gode togforbindelser, som gjør dagsturer og helgeturer til små landsbyer rundt om i Devon og nedover kysten mulige.

Exeter er også rundt en to-timers togtur fra London.

Når temperaturen stiger litt, er det veldig populært å ta toget til Exmouth, som er en idyllisk by ved kysten, der er det strand og muligheter for å utforske «Den engelske riviera».

Exeter sentrum er fullt av små koselige kafeer og restauranter, hvor utvalget av mat og drikke er mangfoldig og variert.

Mulighetene for trening blir også flere i årene jeg har vært her. Det er et treningssenter med høy standard og gode fasiliteter på skolen, men også flere rundt om i byen. Området rundt universitetet og byen er utrolig vakkert og egner seg godt for en løpetur eller gåtur.

De fleste har onsdag ettermiddag fri for forelesninger og det er da de fleste sportsklubbene har treninger.

Utelivet i Exeter er lite, men med stort fokus på å ha det gøy.

 

 

Hva synes du er det beste med å studere i Storbritannia?

Mulighetene! Det er utrolig hvor mye mer connected du føler deg til resten av Europa, bare ved å studere i Storbritannia.

Muligheten til å lære et eller flere fagområder på engelsk, ser jeg som en enorm fordel.


 

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i Storbritannia?

For meg var aldri det engelske språket et problem, men jeg har snakket med flere norske som har nevnt at det har tatt litt tid å bruke engelsk som fagspråk.

 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i Storbritannia?

Jeg kan anbefale studier i Storbritannia på det varmeste!

Mine tips er å gjøre grundig research, før du bestemmer deg hvor du skal studere, og komme i kontakt med norske nåværende studenter. Dette kan gjøres gjennom international officer på skolen.

Som kjent, har også kronen blitt svakere og pundet sterkere, noe som gjør at det har blitt betydelig dyrere å studere her og er verdt å ta med i vurderingen. Lånekassen satt Exeter på deres tilleggsstipendliste fra skoleåret 2016/2017, noe som helt sikkert kommer veldig godt med.

Ellers er studier i Storbritannia en utmerket mulighet til å utvide horisonten, uten å dra så langt hjemmefra.