Hvordan kom du frem til at det var til Storbritannia/Canterbury du ville dra?
Siden første gang jeg besøkte Storbritannia, har jeg følt meg som hjemme.
Jeg var utenfor London-området og vi dro til en lokal pub for å se VM, før vi dro videre til Spania.
Stemningen var så god, folk var hyggelige, og da vi reiste videre, visste jeg at jeg ville tilbake til England snarest.
Navn: Inger Nesbakk
Alder: 21 år
Fra: Bremanger i Sogn og Fjordane
Studerer: Business Administration & English, Language and Linguistics
Studiested: University of Kent, i Canterbury, England
Hvorfor jeg valgte Canterbury, hadde en del med studieretningen jeg ville ta.
Jeg undersøkte mye om hvordan studentmiljøet var på de forskjellige skolene, og det var viktig for meg at det var relativt nærme London.
Da fant jeg Canterbury, en time med tog utenfor, nærme havet, men samtidig ikke for stort for ei jente fra ei bygd med rundt 500 innbyggere.
Hva er den største forskjellen på å studere i Storbritannia og i Norge?
Jeg har relativt lite erfaring som student i Norge, annet enn videregående. Men det jeg visste, var at jeg ville ha en annen opplevelse enn den typiske ruta, som jeg følte allerede var valgt for meg.
Jeg er veldig glad i hjemlandet mitt, og ser på meg selv som veldig patriotisk på flere måter, men jeg har óg en stor interesse i å lære om andre kulturer og mennesker, og tenkte at jeg ville få mer av dette ved å selv være en av de utenforstående.
Jeg tror at det er mye mer fokus på det sosiale her, og det var veldig fint å kunne bo på campus med andre elever.
Universitetet her er hjemmet vårt, ikke bare bygninger vi går til for å få undervisning. Vi tilbringer 90 prosent av tiden vår på skolen.
Fortell litt om studiet og undervisningen?
Jeg var veldig usikker på hvilken retning jeg ville ta, men jeg visste at jeg ville holde mulighetene mine åpne. Derfor valgte jeg Business Administration med engelsk, språk og lingvistikk.
Jeg får variert undervisning på grunn av dette valget, og det gjør at jeg sjeldent kjeder meg. Det er alltid noe nytt og interessant som blir undervist om.
Jeg har åtte faste timer som jeg må møte opp på.
Fire av de er forelesninger og fire er seminarer, der vi går mer i dybden på hva vi har lest om den forrige uken. Der er det mer personlig og en jobber i grupper.
Jeg mener dette er bra, for du kan se hvordan du ligger an faglig og få hjelp fra andre, samt en lærer for å nå målene dine.
Hvordan er en vanlig studiedag for deg?
Dagene mine er veldig forskjellige, på godt og vondt.
Jeg har ikke faste undervisningstimer til faste tider, men en typisk dag prøver jeg å være på biblioteket senest klokken ti, for å enten lese til seminarer, eller jobbe med oppgaver som skal leveres inn. Da sitter jeg vanligvis med en gruppe venner, som alle studerer forskjellige fag.
Etter hvert har jeg timer og går til disse.
Dagene er aldri like, men onsdager er en typisk dag vi går ut, andre dager er det spillekvelder, ut for å spise middag, kino, filmkveld, håndballtrening eller en spontantur til London.
Jeg liker å ha en variert hverdag, selv om det til tider kan være stressende.
Er det noe du synes er utfordrende ved å studere i Storbritannia?
Det er mye jeg synes er utfordrende. En tror den norske og engelske kulturen er lik, men det er mye forskjellig.
Jeg forsto for eksempel ikke sarkasme så veldig, noe briter bruker ekstremt mye av. Vi nordmenn blir sett på som veldig frampå, i alle fall her jeg studerer, og noen ganger er vi visst for «direkte».
Jeg har også måtte venne meg til veldig høflige fraser, litt unødvendig småprat, men alt i alt klarer jeg meg helt fint, til tross for liten forståelse av sarkasme.
Hvordan er prisnivået og leieprisene der du studerer?
Canterbury er bare en time utenfor London, noe som gjør at prisene her er litt høyere enn i nord, for eksempel. Men jeg betaler nok en del mindre i husleie enn de i Norge.
Matprisene er lavere her enn i Norge, hver gang jeg kommer hjem blir jeg sjokkert over prisene. Men de tjener mindre her og derfor er det veldig fint for meg å kunne jobbe litt i Norge, men bruke pengene mine her i England.
Jeg spiller mye håndball og vi er over femti medlemmer i klubben. Vi er en sosial gruppe og de fleste nærmeste vennene mine er i klubben, så vi trener sammen, fester sammen og kanskje det viktigeste, studerer sammen.
Jeg prøver også å reise litt og tilbringe mest mulig tid med venner.
Hvordan er studentmiljøet der?
Personlig for meg, er studentmiljøet her utrolig bra. Jeg er så heldig å ha kommet i en veldig sosial, inkluderende gruppe med mennesker, der det alltid er noen å henge med, om det så er ta en kaffe, studere sammen, gå en tur osv.
Folk er vennlige og det er en gruppe mennesker her for de fleste. Jeg ser sjeldent at folk sitter alene, noe jeg synes er utrolig fint.
Det beste er nok å bli med i en klubb, enten det er for journalistikk, håndball, baking osv.
Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du eventuelt noen tips til nye studenter?
Jeg er veldig fornøyd med mitt universitet, jeg går nå i tredje klasse og må lete etter jobb etter hvert.
Jeg vil si at dette har vært noen av de beste årene i mitt liv.
Stedet er passe stort, og om en er like heldige som meg og finner en så fin gruppe med nære venner, så vil jeg absolutt anbefale mitt universitet.
Her er fin natur, bra shopping, hyggelige folk og et godt universitet.