(StudentTorget.no):

Navn: Solveig Marie Wang
Alder: 22 år
Fra: Oslo
Studerer: MA History
Studiested: University of Aberdeen

Hvordan kom du frem til at det var til Storbritannia/Aberdeen du ville dra?

Jeg hadde tenkt litt på det å studere i Storbritannia, og likte veldig godt idéen om Skottland. Da jeg undersøkte litt om de forskjellige studiestedene i Skottland, så jeg et bilde av Kings College, og var solgt.

Hva er den største forskjellen på å studere i Storbritannia og i Norge?

Kanskje alle de nye, interessante folkene man møter fra over hele verden! Det er også litt dyrere å studere i Storbritannia med tanke på skolepenger, men det får man støtte fra Lånekassen til.

Fortell litt om studiet og undervisningen?

Studiet er veldig greit med tanke på at man kan spesialisere seg i mange retninger, og professorene her er veldig flinke til å finne ting studenten er interessert i og gjøre det relevant. Undervisningen er delt inn i tre deler: forelesninger, seminarer, og selvstudier. Forelesningene er obligatoriske de to siste årene men er som regel ganske åpne de første årene.

Les også: Studere i utlandet? Dette må du tenke på før du reiser!

Hvordan er en vanlig studiedag for deg?

Jeg drar på forelesning/seminar om det er den dagen, eller til biblioteket. Det er nytt og ble bygd i 2013.

Ærverdige King's College sporer sine røtter tilbake til år 1495 og er i dag en del av University of Aberdeen.

FOTO: Privat.

Er det noe du synes er utfordrende ved å studere i Storbritannia?

Det mest utfordrende har vært å være borte hjemmefra, men man møter så mange nye og spennende folk at det egentlig bare gjør det til en enda større bonus å dra hjem på ferie.


Hvordan er prisnivået og leieprisene der du studerer?

Generelt er Aberdeen en av de dyreste byene å bo i her i Storbritannia, men det er absolutt gjennomførbart med studielån. Det kommer veldig an på hvor man vil bo og HVEM man leier hos. Ofte er det litt dyrere å bo i offisielle studenthybler, men det kan være like dyrt privat. Andre- og tredjeåret mitt betalte jeg £450 (ca. 5200 kroner red. anm.) i leie, mens nå har vi hatt veldig flaks (og kanskje blitt kjent med boligmarkedet?), og betaler bare £350. £100 blir spart, og vi har det mye hyggeligere der vi bor nå enn der vi bodde før. Et tips til potensielle leietakere: alltid spør om varmen!

Les også: Sjekkliste for utenlandsstudenter

LES OGSÅ: Maria studerer matematikk og statistikk i England

Hva gjør du når du ikke er på skolen?

Når jeg ikke er på skolen drar jeg noen ganger på gymmen her (Aberdeen Sports Village), på studentpuben «the Bobbin», i Sjømannskirka, vandrer gjennom salgshyllene på Primark, eller tar meg kanskje en tur langs strandpromenaden. Det er masse gøyalt å gjøre som student i Aberdeen!

Hvordan er studentmiljøet der?

Jeg vil påstå at det er veldig trivelig! Det er mange forskjellige societies, blant annet et Nordic Society, og til og med et ANSA-lokallag. De arrangerer blant annet pubkvelder, sittninger og lignende nordiske treff. Det er alltid et yrende liv på studentpuben, som bare ligger 100 meter unna hovedcampus. I tillegg er det flere bra spisesteder på campus, og i The Hub har de både vegansk og tex-mex, pluss alkoholservering!

LES OGSÅ: 10 ting du ikke visste om London


Les også: Her får du tilleggsstipend som utenlandsstudent

Vil du anbefale andre å studere ved din skole, og har du eventuelt noen tips til nye studenter?

Ja, absolutt! Selv om Aberdeen kan virke litt grått og kjedelig (Granite City!), er det absolutt en fargerik by med masse å by på! The University of Aberdeen er en flott institusjon, og jeg har bare hatt positive erfaringer med skolen. Et tips til nye studenter: hold fast på sandwichen på vei til biblioteket! Måsene er på toppen av næringskjeden …