Utenlandsstudenten

 

BRA STUDIEMILJØ: Det er hele tiden arrangementer på skolen som også har sin egen bar.

 

 

Navn: Tor Erik Ekle
Alder: 20 år
Studiested: Bournemouth, England

 

- Hva studerer du og på hvilken skole?

Jeg studerer kiropraktikk på AECC (Anglo European College of Chiropractic) i Bournemouth.

 

- Hvordan fant du ut at det var hit du ville?

Jeg har alltid hatt lyst å komme meg litt bort fra Norge og oppleve andre kulturer. Man bør jo utnytte den muligheten når man er ung. Dessuten har jeg lyst til å jobbe med og hjelpe folk. Da følte jeg at kiropraktikk var den rette veien å gå.

 

- Hvor mye koster det deg (og får du studielån som holder?)

Det koster ca. 100 000 kr for å gå på skolen hvert år, og jeg får 180 000 kr. Det går sånn akkurat HVIS du er forsiktig.

 

- Hvordan var søknadsprosessen? Var den vanskelig?

Søknadsprosessen var ikke vanskelig i det hele tatt, men skolen er veldig konservativ og krevde blant annet at en kiropraktor jeg aldri hadde møtt skulle skrive et anbefalingsbrev om meg. Underlig...

 

- Hvordan ble du tatt hånd om da du kom?

Kjempeflott! Vi hadde masse aktiviteter de første ukene, blant annet paintball, grilling, speed-dating og selvfølgelig masse drikking. Husker fortsatt hvor sjokkert jeg var første dag på skolen da vi fikk tildelt shotter med alkohol. Da skjønte jeg at jeg var langt borte fra Norge…!


 

- Hvordan er studiet?

Studiet blir bare mer og mer interessant med tiden. Du kan si at det er akkurat som medisinstudiet, bare litt mer rettet mot ryggsmerter, beinsmerter og muskelsmerter. Som mange andre av mine venner her sier; dette er noen av de beste årene av våre liv.

 

- Hvordan er studiemiljøet?

Det er veldig bra! Jeg har både norske, engelske, tyske, belgiske og sør-koreanske venner her. Vi er alle i samme båt og trives med det. Jeg føler dette er mitt kall, jeg er akkurat der jeg skal være - og jeg mener det sier litt om miljøet!

 

- Er det enkelt å komme i kontakt med folk og å få venner?

Det er veldig lett å få venner her i England. Man har masse aktiviteter og klubber man kan være med i der man møter en del likesinnede. Dessuten har skolen hele tiden arrangementer gående. Det er alltid noe som skjer. Også har vi en egen bar på skolen. Der er vi hver helg og sosialiserer.

LES OGSÅ: Andrea fikk stipend fra Aker Scholarship

 

- Hvorfor er det bra (evt. dårlig) å studere der?

For det første kan man se store fotballkamper, legendariske konserter og oppleve et entusiastisk uteliv. Dessuten er det genialt å surfe (eller å lære seg å surfe) her, og til høsten kommer Europas første kunstige rev (undervannsskjær) også. Da skal jeg bo på stranden!


 

- Hvordan har det å studere i utlandet forandret deg som person?

Jeg føler jeg har vokst en del siden jeg har flyttet hit. Man blir mer selvstendig og ansvarlig. Du kan ikke basere deg på at mora di skal lage middag til deg noe lenger, nå er det bare å finne fram kokkehatten og diske opp sin egen mat.

LES OGSÅ: Victoria studerer kriminologi i London: – Storbritannia har mye å by på!

 

- Har du noen spennende opplevelser eller ting du har opplevd siden du kom dit som du vil fortelle om? Og noen tips til StudentTorgets lesere som vurdere å studere der?

For et par uker siden var jeg på konsert til SUM41 i London, som bare er et steinkast unna der jeg bor. Atmosfæren var til å ta og føle på. Det er ikke hvor som helst du kan oppleve noe så ekstraordinært. Bare i England! Et annet hot tips er dette: se begge veier før du går over gata fordi her kjører de på feil side!

 

- Til slutt, hva synes du er det beste med å studere i England?

Må jeg velge? England er England, så enkelt er det.