(StudentTorget.no):

Det nærmer seg det som har rykte på seg for å være årets mest romantiske dag, nemlig valentinsdagen. Også i Norge har det blitt tradisjon å gi sin utvalgte gaver denne dagen, men det kan være vanskelig å finne den perfekte gaven. 
 
Mange har store forventninger både til seg selv og til kjæresten for hva som skal både gjøres og gis på valentinsdagen, og spesielt gaven må være av slikt kaliber at partneren ikke kan unngå å skjønne hvor høyt du verdsetter han eller henne.
 
En undersøkelse gjennomført av eBay International Market fra 2011 viser at én av tre nordmenn bruker mer enn 400 kroner på valentinsgaver, men en betydningsfull gave trenger ikke nødvendigvis koste deg hele månedens studiestøtte. Nedenfor følger rimelige(ere) valentinsgavetips til han og henne – både tradisjonelle, og gaver med en egen vri. 
 
 

Fra han til henne

 
Gutter er gjerne ikke like romantisk anlagt som jenter, og forventningene kan være noe labre. Derfor blir gleden desto større dersom du overrasker kjæresten din med en søt oppmerksomhet.
 
Blomster
Denne klassikeren er et trygt gavevalg som kommer til å glede din utvalgte lenge. Det typiske vil være en bukett roser, men om du vet at hun har en favorittblomst, velg gjerne denne i stedet. 
 
Sjokolade
Foruten blomster, er dette den vanligste gaven. Det er en kjent sak at jenter + sjokolade = sant, og forskning viser at sjokolade gir jenter intens nytelse, velbehag og en lett form for rus. Kjøp inn favorittsjokoladen(e) til kjæresten din og bidra til at dagen hennes blir komplett.
 
Massasje
Gi kjæresten din en massasje hun sent vil glemme. Har hun vært lenge på lesesalen eller hatt en slitsom dag, tenn levende lys og disk opp med massasjeoljer i diverse lukter, så blir det riktig så romantisk.
 
Sang eller dikt
Ingenting er så romantisk som en egenprodusert sang eller dikt, og det beste er at det ikke trenger å være vanskelig å lage dem. Finn melodien du vil bruke. Skriv ned det du forbinder med din kjære, og grunnene til at du elsker nettopp henne. Enten du velge ballade, rap eller en morsom vri: Vips, så har du en kjempefin og ekte kjærlighetssang.
 
Kjærlighetskrukke
Er du i det kreative hjørnet, lag en kjærlighetskrukke til kjæresten din. Klipp ut hjerter av papir og skriv ned ulike grunner til hvorfor du elsker henne, hva med henne som gjør henne fantastisk og andre ting som minner deg om henne. Kjærlighetssitater er også en hit. Putt hjertelappene i en søt eske eller en glasskrukke.
 
Måneskinnstur
Kle dere godt og gå en lang tur i mørket. Hånd i hånd får dere anledning til å stresse ned og nyte hverandres selskap. I tillegg gir du jenta di en mulighet til å gjøre det hun liker best, nemlig å snakke. I romantikkens tegn får dere mulighet til å både mimre tilbake til da dere møttes og drømme om hva framtiden bringer.
 
Nøkkel
Vil du virkelig slå på stortromma, få filt opp en ekstra nøkkel til leiligheten din og overrekk denne. Det viser at du tenker å satse på forholdet, og er den ultimate kjærlighetsbekreftelse. 
 
Og gutter - ikke glem det viktigste av alt: Kortet. Akkurat hvordan det ser ut er ikke så viktig, det viktige er at du på en eller annen måte får skrevet ned at du er glad for at kjæresten din er nettopp din.
 
 

Fra henne til ham

 
Der guttene mangler romantikk, flommer det ofte over hos jentene. Man har en idé om at dagen skal bli perfekt og at kjæresten skal diske opp med både middag, roser, kosebamser og kort, men ender som oftest med å stå for det meste av den romantiske stemningen selv. Men som ordtaket sier: Den største glede man kan ha, er å gjøre andre glad. Her følger gavetipsene fra henne til ham.
 
Middag
Utsagnet ”veien til mannens hjerte går gjennom magen” er ikke komt til uten grunn. Ikke noe gjør mannen lykkeligere enn å bli stellet og dullet med, for deretter å bli servert favorittmåltidet. 
 
Alenetid
Selv om jenter ikke alltid vil innrømme det, har begge parter ofte godt av litt alenetid. Den perfekte valentinsgaven for ham vil derfor være en sixpack i hånda, grandis i stekeovnen og fred til å se fotballkampen på TV uten å ha dårlig samvittighet.
 
Billetter til arrangement
En fin valentinsoverraskelse kan være billetter til enten kino, en konsert eller lignende. Velg en film du vet han kommer til å like, eller finn ut når favorittbandet hans spiller. 
 
Gaveboks
Kjøp en mellomstor eske, og putt oppi ulike ting du vet han kommer til å sette pris på. Det kan være alt fra en dvd, godteri og et bilde av dere to til en flaske med polkjøpt øl, favorittparfymen hans og sokker. Du kan også lage en litt mer utfordrende og sexy variant, en god idé er å spraye innsiden av boksen med parfymen din.
 
Kuponger
Lag ditt eget kuponghefte med små tjenester og gleder kjæresten din kan benytte seg av når han føler for det. Det kan være alt mulig du ser for deg at du skal klare å gjennomføre uten å frese aggresjon og anger, for eksempel massasje, frokost på sengen, et kyss, hjemmelaget middag eller et frikort han kan benytte om han føler for det.
 
Mix tape
Litt ”old school”, men desto kulere. Mix-tapen var 90-tallets flørtemetode numero uno, og fikk du en mix tape kunne du være sikker på at du hadde en beundrer. Lag en samle-CD med både gamle sanger fra kjæresten din sin barndom, men også sanger som dere kan mimre til sammen. Søtt, og ikke for pusete.
 
Og jenter – Ikke ta helt av. Om man jekker ned forventningene, senker man også skuldrene og får slappet skikkelig av. Først da kan romantikken blomstre!
 

LES OGSÅ: DE RIMELIGSTE VALENTINSGAVENE

 

Fra deg til deg

 
Ikke alle har behov eller anledning for feire romantikken, men også single og ensomme studenter kan ha godt av en liten oppmerksomhet i ny og ne. Nedenunder følger tipsene som gjør at dagen blir fantastisk- og forhåpentligvis også så fin at du ikke engang legger merke til at dette er den store kjærestedagen.
 
Spa-kveld
For jenter: Tilbring kvelden med å dulle med deg selv. Kjøp inn til spa-kveld på badet, ta hårkur, pedikyr og manikyr. Gjør det hele enda koseligere med duftlys og dempet belysning. Også gutter har godt av å stelle seg litt i ny og ne, om du er flau over å kjøpe spaprodukter selv, få en venninne til å kjøpe det for deg, og nyt det hele med god samvittighet. 
 
Klesbyttedag
Arranger en klesbyttedag med venninnene dine. Alle tar med seg plagg de ikke lenger passer eller er leie av, og så bytter man innad i gruppen. Lag middag sammen først, eller del litt vin og litt snacks mens dere bytter. Det kan oppstå både komiske situasjoner og fornøyde sjeler, og en vellykket kveld er i boks.
 
Spill
Er du opptatt med skole og/eller jobb til vanlig, bruk valentinsdagen som en unnskyldning til å ta deg fri og gjøre kun det du ønsker. La fritiden bli din gave til deg selv. Da er det ingen som kan klage på at du spiller Call of Duty 5 timer i strekk.
 
Filmkveld
Lag et spesielt måltid bare for deg selv, eventuelt bestill take out fra favorittrestauranten din, og krøll deg sammen med en god film – gjerne en romantisk komedie – og drøm deg vekk. Eventuelt unngå den sjangeren om det bare minner deg om hvilken dag det er. 
 
Nettshopping
Bruk kvelden på å nettshoppe. Ta deg god tid til å gå gjennom alle mote-, interiør- og gadget-butikkene på nett og klikk hjem det som frister mest. Det er fremdeles salg hos de aller fleste butikkene, noe som vil si at sjansen for å ende opp med et kupp er stor. Rettferdiggjør pengebruken med tanken om at du uansett måtte ha brukt dem på valentinsgave dersom du hadde hatt kjæreste.
 
Heng med andre single venner
Ha en antivalentinsdagsfest, arranger karaoke-kveld, lan eller noe annet som får tankene vekk fra savnet etter en spesiell å dele dagen med. Eller bare behandle dagen som om det var hvilken som helst dag, og gjør akkurat det dere føler for.
 
Lag deg en nettdatingprofil
Hvorfor ikke benytte anledningen til å utforme en nettdatingsprofil? Flere og flere benytter seg av nettdatingstjenester, og kanskje finner du drømmemannen nettopp på kjærlighetens dag? Det skader jo ikke å prøve?
 
Og dere – husk at valentinsdagen kun er én dag i året, og at det finnes mange ting som er verre enn å være singel og alene på valentinsdagen. Dagen blir det du gjør den til!