(StudentTorget.no):

Det var avisen Daily Express som omtalte saken tidligere denne uken. Ifølge et forskningsstudie som er gjort ved universitetet i Maryland, USA, blir du visstnok smartere av å ha mye sex.
 
Psykologene bak rapporten mener å kunne ha funnet bevis som viser at samleie fører til økte mengder med nerveceller i Hippocampus-området. Området av hjernen som regulerer langtidsminnet vårt.
 
 
Forskningen ble utført ved å bruke «sex-gale» mus, og de så raskt en betraktelig minskning i intelligensen til prøvekaninene hvis de ble nektet seksuell aktivitet over tid.
 
- Vi oppdaget at selv om det hadde vært tilløp til nye nerveceller i løpet av eksperimentet, ville de kognitive resultatene synke kjapt hvis forsøksdyrene ble utsatt for en lengre periode uten seksuell aktivitet, skrev forskerne i en pressemelding.
 
Har du hittil ikke klart å bli godkjent av Mensa kan kanskje dette hjelpe?
 
 

Smertelindrende

Irriterende hodepine kan nok få mange til å avstå fra litt sengekos før leggetid. Men, selv om det kan være et tiltak å ta seg en runde når smertene er på sitt verste, kan det faktisk være en ganske god idè. Enten du har hodepine eller vondt andre steder.
 
En studie utført ved Southern Illinois University hodepineklinikk, viste at så mye som halvparten av de kvinnelige migrenepasientene opplevde mindre migrenesmerter etter å ha nådd klimaks.
 
Grunnen til dette kommer av at kroppen slipper ut endorfiner når vi når orgasme. Disse gir mye av den samme smertestillende effekten som morfin. I tillegg gir en orgasme bedre blodgjennomstrømning i hjernen, som også kan fungere som smertelindrende.
 

LES OGSÅ: Kan sjekking læres?

 

Reduserer kreftfaren hos menn

Den amerikanske kreftforeningen har vist gjennom en stor studie at menn med et aktivt sexliv kan reduserer sjansene for å utvikle prostatakreft med opptil 30 prosent.
 
Studiet ble utført av 29.000 menn fordelt over hele landet, og forskernes teori er at gamle sædceller som ligger i kroppen over lengre tid, kan bli absorbert av prostatakjertelen og senere føre til kreft eller andre problemer.
 
- Sædceller må regelmessig utskilles fra kroppen for at nye og friske celler kan dannes. Dette kan hjelpe til å hindre at gamle celler lagres over tid og kan bli kreftfarlige, forteller en av forskerne bak studien i en pressemelding.
 
Flere studier har vist at det er mange gode grunner til å ha et aktivt sexliv. I tillegg til det ovennevnte kan endorfiner hjelpe til mye mer enn bare smertelindring, men også øke immunforsvar, gjøre deg gladere, gi deg bedre søvn og redusere stress.