(StudentTorget.no):

Det er mye som kan sies om valentinsdagen, men det aller viktigste er å vise hverandre at man betyr mye for hverandre, ta en pause fra en ellers stressende hverdag og nyte selskapet til den du har nær. Hvis du sliter med inspirasjonen og ikke vet helt hva du skal gjøre for å vise din bedre halvdel at du setter pris på han eller henne, trenger du ikke se noe videre. Her er fem glimrende tips til hva du kan gjøre sammen med din utkårede på alle hjerters dag. 

Lag en middag utenom det vanlige

Taco og pizza er digg, men kanskje ikke det mest romantiske man kan diske opp. Hva med å gjøre middagen til en severdighet og lage noe godt som krever litt ekstra innsats? Gjør som «Lady og Landstrykeren» og lag en spennende pastavariant, for eksempel! Denne oppskriften på Jamie Olivers kylling milanese med spagetti er både spennende og relativt enkel å lage. Champagne Louis Roederer passer utmerket til denne retten - en rik og balansert champagne med lang syrefrisk avslutning og aromaer av sitrus, gule epler, brioche og mineraler. Champagne er kanskje ikke det man tar seg oftest råd til på et stramt studentbudsjett, men én dag i året med ekstra kos i kjærlighetens navn må være lov.  

Med mindre du vil overraske med middagen er dette en perfekt aktivitet dere kan gjøre sammen. Sett på noe god musikk, smak og prat. En god start på middagen!

Klisjé av en grunn – sjokolade, jordbær og musserende drikke

Når middagen er fortært er det klart for dessert. Jordbær og sjokolade er sikre vinnere her, spesielt om man kombinerer dem. Dypp jordbær i smeltet sjokolade, og nyt simpelheten i det. Da kan dere også gjøre noe ekstra spennende med drikken som hører til. Vårt beste tips til valentinsdagen er nemlig Fresita. Dette er en chilensk musserende vin tilsatt ekte jordbær. Rett og slett to verdener i ett glass, og en perfekt topper for den mest romantiske dagen i året. 

Ikke bare er den et forfriskende alternativ etter en stor middag, den har også en mengde bruksområder som tar den til neste nivå. Hva med å bruke den i en drink?

Rist 3 cl Monin Rosesirup og 3 cl lime sammen med isbiter. Sil blandingen i et glass fylt med is og fyll resten av glasset med Fresita. Prikken over i-en er garnityret – deilige blåbær! Rør om, og du har en frisk avslutning på middagen som kan nytes med god samvittighet.

Finn frem finstasen ... eller la den ligge

Valentinsdagen er en ypperlig anledning til å by på seg selv og gjøre en ellers vanlig kveld til noe spesielt. Vis dere fra deres beste side og gjør en ekstra innsats også i klesvalget. Eller, enda bedre – piff opp stemningen ved å tilbringe kvelden i undertøy eller nattøyet. Dette skaper en avslappet, men intim, stemning og gjør kvelden til en kveld dere ikke vil glemme med det første.

Benytt anledningen til å gjøre stuen ekstra koselig, slå av alle elektriske lys og la rommet lyses opp av stearinlys. Dekk gjerne bordet lekkert og pynt med friske blomster – alt for å heve stemningen til et nytt nivå.

Les også: Dette spørsmålet bør du stille på første date

Finn tilbake til barndommen

En romantisk date trenger ikke å bare handle om god mat og drikke. Finn frem barnet i dere, og bruk ettermiddagen på å leke. Grav en snøhule, gå en forfriskende tur på skøyter eller grav frem brettspillene fra innerst i boden. Det viktigste er å gjøre noe som vekker latteren og er moro! Ikke ta dere selv så selvhøytidelig og bruk dagen til å lære noe nytt om hverandre. Kanskje en runde FIFA eller en snøballkrig er det som skal være startskuddet på en uforglemmelig kveld i kjærlighetens navn?

En uslåelig klassiker – filmkveld

Det å sitte i armkroken og se på film er en følelse som kan få selv et par som har vært sammen i evigheter til å tenke tilbake til starten av forholdet. Kryp godt inntil hverandre og kos dere i hverandres selskap. Lei av «The Notebook» og «Titanic»? Hva med å sette på en skikkelig grøsser? Eller kanskje en komedie? Det å le sammen eller hoppe i taket av «jump scares» kan virkelig føre dere nærmere hverandre – både fysisk og mentalt.

Popp popcorn eller ta desserten med i sofaen, sleng på en film og nyt hverandres selskap.

Vi ønsker dere alle en romantisk 14. februar og håper dere også vil bruke disse tipsene andre tider på året. Man kan nemlig aldri få nok romantikk i kjærlighetslivet.