Hvert år arrangerer Studenthelsetjenesten ved Studentsamskipnaden i Oslo en «klamydiaaksjon». Årets resultater viser at man finner flest klamydiasmittede på Handelshøyskolen BI.

Under aksjonen ble studentene oppfordret til å la seg teste for kjønnssykdommen gratis, og totalt ble det samlet inn 221 prøver. 123 fra studentene på Universitetet i Oslo (UiO), og de resterende 98 fra studenter fra BI. Resultatet viser stor forskjell mellom de to studiestedene.

8 prosent av de kvinnelige studentene og 6,4 prosent av de mannlige studentene på BI testet positivt på klamydiaprøven, mens kun 1, 4 prosent av studinene og 1, 9 prosent av de mannlige studentene testet positivt på UiO.

– Forekomsten av klamydia i Norge forventes å være mellom fem og ti prosent blant unge under 25 år. Antall positive prøver på BI samsvarer med dette, mens antall positive tester var uventet lave på Blindern under aksjonen, sier Anders Sandvei, lege ved Studenthelsetjenesten i Oslo til studentavisen Universitas.

Langt fra alle lot seg teste for klamydia under årets aksjon og Sandvei understreker til studentavisen at alle studenter bør teste seg.

– Går en med klamydia over lengre tid kan dette gå ut over evnen til å få barn. Dette er grunnen til at vi vil at studentene skal teste seg. Hele året er det gratis å sjekke seg for klamydia på studenthelsetjenesten. Det er mange som benytter seg av denne muligheten, og det er vi glad for.

Han opplyser om at selv om en del besøker klinikken, er det fremdeles er mange som ikke kjenner til tjenesten. Sandvei håper å nå ut til flere ved hjelp av tiltak som «klamydiaaksjonen».

- Og kom gjerne innom på drop-in, oppfordrer han.

Kilde: Universitas


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: