Datingcoach avviser mytene om at blind dating er forbeholdt godt voksne folk.

Det kan ikke kalles blind dating før du har vært på date med en person du ikke har sett eller kjenner fra før. Du skal ha en god porsjon selvironi, et par gode historier på lager og ikke minst kunne by på deg selv. Blind dating er kanskje ikke for alle, men det har hvertfall ingenting med alder å gjøre, sier dating coach Espen Korsvik.

- Det er først og fremst spennende og du møter mange likesinnede, sier Espen Korsvik. Han er partner og daglig leder i livsstilsfirmaet Dating Adventure, og lever av å instruere menn og kvinner innen sosialdynamikk, livsstil og dating.

 

Pinlig berørt

Blind dating handler om å ha et åpent sinn og være klar over at et møte med en fremmed kan slå begge veier. Man burde være åpen for å bli positivt overrasket eller pinlig berørt. Forbereder du deg på sistnevnte har du størst sjanse for å avtale møte nummer to.

- Hvis du har et avslappet forhold til det vil du kunne vise de positive sidene av deg selv. Hvis du legger for mye press på at du skal prestere er dette med på å ta vekk den roen og det naturlige som skal til for å bli sett på som attraktiv, sier Korsvik.

- Hvem er blind dating for?

I utgangspunktet funker blind dating for alle, men er du usikker ved møtet er det ofte vanskelig å vise seg fra sine beste sider. Dette kan trenes opp.

Les også: Hasse Hope - Folket vil ha sjekking

 

Som et jobbintervju

 

 ESPEN KORSVIKS DATINGTIPS:


✔ Lytt og vær interessert.

✔ Tør å utfordre og vær leken

✔ Husk at man ikke trenger å være enig i alt

✔ Skap en dynamisk og god samtale som samtidig inneholder spenningsmomenter

En annen arena hvor man skal vise seg fra sin beste side og imponere når det gjelder, er på jobbintervju. Selv om man ikke skal vekke de sterkeste følelsene hos den andre, handler det like mye om å vise seg selv fra en positiv, leken og ansvarsfull side uten å være trengende.

- Jo mer du er på blind date eller jobbintervju, desto mer avslappet og trygg vil
du føle deg. Går du på en blind date vil du faktisk kunne prestere enda bedre på jobbintervju og omvendt. I begge situasjoner er det lurt å ha flere muligheter. Har du
ikke det, lat som. Det gjør deg mer attraktiv, sier Korsvik.

 

- Glemmer å se seg rundt

I høst har mange nye og unge studenter funnet veien til byene. Du er kanskje like mye ute etter å finne den perfekte partner som drømmejobben. Knytt disse erfaringene opp mot hverandre og samtidig

utvikle deg like mye i privatlivet som på karriereveien. Som ung og relativ uerfaren kan det være enda vanskeligere å bevege seg ut på sjekkemarkedet enten det er på internett eller ansikt til ansikt. Du har likevel en fordel fremfor andre som har vært i gamet en stund.

-  Er du ny i byen har du ofte en fordel fordi du da er naturlig nysgjerrig, åpen og søkende etter kontakt med andre. Det vanlige er at dette er forbigående, man finner sine vennekretser og glemmer å se rundt seg. Jeg vil anbefale å fortsette med å være åpen og nysgjerrig selv om du kjenner byen godt, oppfordrer Korsvik.

- Hvordan du oppfører deg er avgjørende for hvilke inntrykk du gir. Tenk deg hvis noen spør deg hvem du er, hva du holder på med, hva drømmene dine er, og samtidig er veldig interessert i å lytte. Alle mennesker liker å være i fokus, så gi andre din fokus.

Les også: Lysten på eks-sex

 

 

Få bedre selvtillit

Det er kanskje ikke så rart at mange forbinder blind dates med usammenhengende samtaler, nervøsitet og at du blir sittende å stirre på klokken fremfor personen fremfor deg. Det er likevel noen fordeler og positive sider med å velge blind dating fremfor andre sjekkearenaer.

- Det er alltid spennende med nye mennesker man ikke kjenner. Du starter med blanke ark, og du har mulighet til å styre det inntrykket du vil at partneren din skal ha av deg. Men litt kunnskap/erfaring vil du kunne skape tiltrekning etter veldig kort tid, og alle liker eventyr, sier Korsvik.

- Er blind dating nyttig eller er det bortkastet tid hvor det eneste du kan få ut av det er en gratis middag?

- Vi har gjennom flere år trent hundrevis av elever i dating og spennende livsstil. Vi har mange gode resultater blant elevene våre. Man kan velge partneren man selv vil. Mange har fått drømmejenta/-mannen og ikke minst økt selvtillit. Blind dating er for alle. Du bestemmer selv reglene, understreker datingcoachen.