(StudentTorget.no):

Våren har endelig festet seg landet rundt, studentene jubler og inntar uteplassene på campus for å lese til eksamen. Ved Universitetet i Oslo er gressmattene fylt opp med eksamenslesende studenter.

– Det er godt vær, da blir det dumt å sitte på biblioteket og lese. Det er mye finere ute, sier lektorstudent Sean Muphy (23), han sitter på en benk og leser til eksamen.

Sammen med sine studiekamerater Ole Kristian Htvedt (26) og Håvard Solvang (30) har de tatt med pensumbøkene ut for å nyte det gode været og øve til eksamen.  

Mange mener at eksamenslesing ute er forstyrrende og lite effektivt. Guttene er imidlertid uenige i dette. De mener det gjør dem 

TRIVES BEST UTE: Sean Murphy (23), Ole Kristian Htvedt (26) og Håvard Solvang (30) studerer ved Universitetet i Oslo. De velger å lese ute fordi det er enklere å diskutere  der i forhold til å sitte på biblioteket.
mer fokusert. 

– For oss er det mer effektivt å sitte ute og lese, det gjelder kanskje ikke for alle. Vi er som regel veldig fokuserte og diskuterer mye rundt pensum når vi sitter ute. Det spiller egentlig ikke noen rolle om det er ute eller inne, men det er lettere å diskutere sammen ute enn å forstyrre medstudenter på biblioteket, sier guttene.
 


- En fin unnskyldning

 
Mads Danbolt (19) og Frida Wik (22) har lagt seg til rette på gressplenen med hver sin pensumbok. Det er ikke noe problem for de to spansk-studentene å nyte vårværet samtidig som eksamen står på agendaen.  
 
– Sola skinner og det er en fin unnskyldning for å lese til eksamen ute, sier Danbolt. Wik nikker samtykkende. 
 

LAR SEG IKKE FORSTYRRE: - Det går bra å lese ute, det er egentlig ikke så stor forskjell fra det å sitte inne, forteller Mads Danbolt (19) og Frida Wik (22)
– Det går bra å lese ute, det er egentlig ikke så stor forskjell fra det å sitte inne. Forhåpentligvis sitter vi ute og leser så mye som mulig fremover, sier studentene.
 

 

Heller inne enn ute

 
Juss-studentene Madichen Lea (24) og Olav Hoff (24) nyter godværet noen minutter før det bærer tilbake på lesesalen. Strålende sol og varmegrader frister juss-studentene litt, men før eksamen må de være toppfokuserte. Derfor sitter de heller inne enn ute. 
 
– Konsentrasjonen blir dårligere av å sitte ute, det er mange fristelser som hindrer eksamenslesningen. For oss som studerer juss er det mange bøker å forholde seg til før en eksamen, derfor blir det bedre å bruke en pult enn å balansere bøkene på fanget ute, sier Lea og Hoff. De forstår godt hvorfor noen velger å benytte seg av godværet og tar med 

  VELGER LESESALEN: Juss-studentene Madichen Lea (24) og Olav Hoff (24) trives best på lesesalen fremfor å lese ute.

pensumbøkene ut.
 
– Jeg forstår godt at folk velger å sitte ute for å lese når det er sol, man bør jo egentlig utnytte det. Det er en fin måte å multitaske på. Du leser til eksamen og blir brun samtidig, sier Lea og Hoff.

 

Mer sol i vente?


I følge nettstedet Yr.no skal sol og varme prege vårdagene fremover i de fleste deler av landet. 

I Oslo vil vårværet fortsette, det samme gjelder for Stavanger, men Bergen og Trondheim kan forvente regn neste uke. Nord-Norge vil også få se litt til sola framover de neste dagene er det meldt lettskyet og sol i Tromsø, det samme gjelder for Bodø.