(StudentTorget.no):

Ved flere anledninger oppleves den viktige tiden du tilbringer på lesesalen for å studere som forferdelig kjedelig. Blir det for ille lar man seg lett distrahere, og går hen med annet pjusk. Plutselig blir tanken på å dra hjem for å tømme oppvaskmaskinen en god idé. Selv den mest motiverte ”flinkisen” på studiet kan grøsse av tanken på å åpne pensumbøkene hvis studeringen blir for ensidig. Så tatt i betraktning at du har fulgt med på forelesningene og har noenlunde oversikt over pensum, kan du supplementere med disse morsomme studieteknikkene.

 

Lag en fagsang

Ta en velkjent låt og lag din helt egen pensumsrelaterte sang. Ikke bare vil dette hjelpe deg å huske tørt og kjedelig fagstoff, men du kan faktisk ha en del moro med å skrive sangen. For å utfordre deg selv kan du jo forsøke å få teksten til å rime. 
 
 
 
 
Finn frem tegnesakene: Ved å tegne vil du huske bedre.  
 

Tegn deler av pensum

Du trenger ikke å være Picasso for å få noe igjen for å tegne deler av pensum. Finn frem tegnesakene hvis du stadig glemmer en spesifikk del av pensum. For eksempel vil hulelignelsen til Platon bli mye enklere å gjøre rede for både muntlig og skriftlig etter du har tegnet den i detalj.

Lag pensum-Quiz

Sett en i kollokviegruppen til å være QuizDan, og be vedkommende lage en utfordrende pensumquiz til resten av gruppen. For at ikke den som har laget quizen skal være alene om å få kunnskap kan lesemotivasjonen høynes ved å premiere vinneren. For eksempel kan vinneren få påspandert lunsj i kantinen av taperne.
 

 

Mimelek på lesesalen

All stillesittingen på lesesalen rundt eksamenstiden kan gjøre de fleste ganske så rastløs. Aktiver hverandre med studierelevante ord og tema som skal mimes ut. Finner du det spesielt utfordrende å mime et ord kan det være lurt med en gjennomgang av pensum. 
 
 
 

Prøv deg som skuespiller med et faghistorisk manus

Alle fag er tuftet på sin egen faghistorie, og nettopp disse historiske hendelsene og personene som var involvert kan du og dine medstudenter gjenskape i et underholdende manus. Sett dere inn i forskjellige historiske karakterer, eller spill den historiske hendelsen ut i nåtiden. Faghistorien kommer du garantert ikke til å glemme i ettertid.  
 

 
Inngå veddemål for å holde motivasjonen ved like
 
Avtal med noen på studiet eller i kollokviegruppen din at dere skal inngå et veddemål med hensikt å motivere hverandre til å studere. Her gjelder det å være kreativ innenfor rammer som vil føre til bedre eksamensresultater. 
 
 
Eksempler på veddemål:
 
Sitte på lesesalen lengst.
 
Møte opp til flest forelesninger/seminarer/kollokviemøter.
 
 
Eksempler på konsekvenser: 
 
Den som forlater lesesalen først taper veddemålet og må spandere kaffe på de involverte. 
 
Den med flest oppmøter får den dyreste pensumboken for neste semester, påspandert av taperne.
 
 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet