(StudentTorget.no):

Mange lar seg lett distrahere av mobiltelefonen når de skal studere, men har du noen gang tenkt på at mobilen kan være et fantastisk verktøy, som kan hjelpe deg å studere bedre og øke produktiviteten din? Det finnes et hav av applikasjoner for både Android og iPhone, og mange av disse kan komme til nytte i studiehverdagen. Her har vi samlet ti applikasjoner, som kan hjelpe deg å studere bedre:

Google Calendar / iCal (Calendar)
iOS/Android
Gratis

En kalender er viktig i studiehverdagen, for å kunne planlegge semesteret, med sine innleveringer, forelesninger, seminarer og eksamener. Både Google Calendar og iCal er lette å bruke og veldig oversiktlige. Begge kalenderne «syncer» alle hendelser, og oppdateres kontinuerlig på alle enheter, uavhengig av om du legger til hendelser fra e-post, på telefonen eller datamaskinen din. iCal er bare for iPhone-brukere, men har du i tillegg en MacBook, kan det anbefales å bruke denne, og å «synce» begge enhetene dine opp mot hverandre. Tips! Abonner på forelesninger og seminarer på emnesidene, så slipper du å skrive opp alle disse selv.

Google Translate
iOS/Android
Gratis

Google Translate er et «must» å ha i studiehverdagen. Applikasjonen er lett å bruke, og oversetter ord, setninger og større tekster fra ett språk til ett annet. Den har også en bildefunksjon, som lar deg ta bilde av eller importere bilder med tekst, som applikasjonen lett kan oversette. Applikasjonen er nytting når du leser pensum, hvis du kommer over ord du ikke forstår. Spesielt gjelder dette studenter med pensum på flere språk, som for eksempel engelsk, svensk og dansk.

Oxford Dictionaries
iOS/Android
Gratis

Dette er mobilutgaven av Oxford University Press sin kjente ordbok. Denne applikasjonen er gull verdt for å slå opp fremmedord og fagbegreper på engelsk, og er fantastisk for å utvide ordforrådet ditt.

Google Drive / iCloud Drive
iOS/Android
Gratis

Begge disse applikasjonene lar deg lagre dokumenter, bilder, videoer, med mer på Google og Apples skytjeneste. Begge applikasjonene kan synkroniseres med datamaskinen din, noe som gjør det lett å ha oversikt over dokumenter, og kunne oppdatere dokumenter via telefonen når du er «on the go». Dette er også et fint sted å ta backup av alle dokumentene dine, hvis datamaskinen din skulle ta kvelden midt i en hjemmeeksamen eller semesteroppgave. 

Simple Mind
iOS/Android
Gratis

I denne applikasjonen kan du lage tankekart, og den er veldig lett å bruke! Tankekart kan være et nyttig verktøy å bruke til å få oversikt over større temaer, teorier og for å huske begreper. Denne applikasjonen gir deg tydelige og oversiktlige tankekart, som du kan dra nytte av helt frem til eksamen.

Microsoft Office Lens
iOS/Android
Gratis

Denne applikasjoner lar deg ta bilde av og scanne dokumenter, notater, tavler, PowerPointer, med mer, og eksportere filene til Word-dokumenter eller PDF-filer. I filene får du tekst du kan redigere. Dette sparer deg for utrolig mye tid, som du ellers ville ha brukt til å ta notater!

Microsoft OneNote
iOS/Android
Gratis

OneNote er en applikasjon for enkelt og effektivt kunne ta notater. Denne er perfekt å bruke i forelesninger og seminarer! Applikasjonen lar deg opprette flere notatbøker, for eksempel en for hvert emne, og har mange funksjoner som gjør det enkelt å legge inn det du trenger. Du kan blant annet ta notater, opprette punktlister eller nummererte lister, ta lydopptak, legge til post it-lapper, med mer.

Grammarly Keyboard
iOS/Android
Gratis

Dette tastaturet kan du legge til på mobiltelefonen din, og det brukes hovedsakelig når du skal skrive på engelsk. Grammarly hjelper deg ikke bare med rettskriving av ord, men gir deg også hjelp med grammatikk, tegnsetting, setningsstruktur og lignende. Nyttig for studenter som skriver mye på engelsk!

Tinycards
iOS/Android
Gratis

I denne applikasjonen kan du lage søte flashcards, som du kan bruke til å pugge pensum. Flashcards er en fin måte å få oversikt over hva du kan og hva du trenger å øve mer på, og mange sverger til dette som den beste læringsteknikken. Her trenger du verken penn eller papir, og du kan lage dine helt egne kort i applikasjonen.

Kahoot!
iOS/Android
iOS/Android
Gratis

Denne applikasjonen lar deg lage og spille ulike quizzer. Applikasjonen kan være en ressurs i kollokviegruppen, hvor dere for eksempel kan bruke den til å lage quizzer og teste hverandre i de ulike kapitlene i pensumbøkene. Du kan også ta quizzer andre har laget, som omhandler temaene du skal lære, men vær oppmerksom på at alle kan lage quiz her, og at kvaliteten på disse varierer.

Vi i StudentTorget ønsker deg lykke til med studiene!