VANT KONKURRANSE: BI-studentene Jørgen Winge og Stian Oland.

De tre BI-studentene Helge Bharat Johnsen, Jørgen Winge og Stian Oland fikk i sitt tredje år på entreprenørskapstudiet i oppdrag å lage en forretnings-plan om selskapet ActOnFact. Bedriften hadde allerede tatt i bruk et relativt ferskt prosessverktøy ved navn Symphonical.com, som studentene bestemte seg for å sette seg inn for å få best mulig innsikt i bedriftens hverdag.

Prosjektet var utformet som en konkurranse, og programvaren elevene fikk innføring i imponerte ikke bare dem, men også lærerne som
gav guttene prisen for beste forretningsplan. Hjelpen de fikk ved å kunne arbeide sammen på nett, var uvurderlig mener guttene.

 

Et solid fortrinn


 
Tilgangen til programmet gav elevene muligheten til å samarbeide og dele ideer og kunnskap med hverandre, som til slutt gav resultater. De startet med å henge lapper med ideer på en tom vegg i programvaren, og derfra videreutvikle det til en tilrettelagt arbeidsvegg, hvor de organiserte,  kommuniserte og fullførte prosjektplanen. Studentene er enige om at den største fordelen var at det var vanskelig å gjøre store feil underveis.

– Det fine er jo at man kan ikke gjøre noe "galt". Vi fikk raskt en god oversikt over veggen, siden alle så det samme samtidig. Da vi begynte å jobbe med lappene og veggen kunne man raskt se hvem som var ansvarlig for den enkelte delen av forretningsplanen, og informasjonen på lappene ble eksportert til Word.  Det gjorde alt veldig effektivt.

 

En ekstra medspiller

De tre studentene var blant de aller første studentene som fikk anledning til å ta i bruk Symphonical, og de var den eneste gruppen i trykktank-konkurransen som brukte programvaren. De beskriver fortrinnet de fikk som å ha en ekstra medspiller på laget.


– Man får mer struktur og oversikt i oppgaveprosessene. Det gjør at man får fordelt ansvar riktig og alle får oversikt over fremgangen i prosessen. Symphonical er nesten som et ekstra medlem i gruppa, man kan kalle det for styringsmedlemmet, for det er den som holder oversikt over alt som foregår i og under prosjektet.

LES OGSÅ: Studerer du matematikk og trenger litt inspirasjon og motivasjon?

 

Vil ikke tilbake

Guttene er som sine prisgivere imponert over utbyttet de fikk av å bruke programvaren, og mener det er vanskelig å sammenligne med tidligere arbeidsmetoder de og andre har tatt i bruk.

– De fleste vi kjenner jobber via e-post,  og eller Facebook med slike
oppgaver. Vi mener at Symphonical er ulikt alt annet vi har vært borti. 

Derfor har de allerede brukt programvaren som er designet for at studenter skal kunne ha det gøy og få økt kompetanse om fremtidens
samhandlingsverktøy, opptil flere ganger i ettertid.

- Vi synes dette fungerte glimrende, og har brukt det til andre gruppearbeid etter trykktankprosjektet. Jørgen brukte det blant annet til en strategirapport, og så igjen hvordan det gav en klar fordel overfor de andre gruppene. På generell basis tror jeg at Symphonical kan brukes til mange forskjellige prosjekter eller prosesser, det er det som gjør det så anvendelig, mener Stian.


Helge mener at veien tilbake til tidligere arbeidsmetoder er blitt for lang, nå som de har lært seg dette prosessverktøyet. Fordelen ved å ha tilgang til en slik arbeidsplattform hvor som helst og når som helst har ikke bare vært lærerik og gøy for dem, men bør også kunne være det for andre.

– Vi var litt usikre i begynnelsen, men når man først kommer inn i det, så ser man etter hvert hvilke muligheter som ligger i det, og kan man gjøre oppgaver smartere og mer effektivt så bør jo det være en fordel for flere enn oss. 

 

 GRATIS FOR STUDENTER


Nysjerrig på hvordan du kan gjøre gruppearbeidet mer effektivt?

Gjennom vårt samarbeid med Symphonical tilbyr vi nå et skreddersydd verktøy som gjør det enklere og morsommere å samarbeide om gruppearbeid og rapporter.

Symphonical tilbyr alle StudentTorgets medlemmer et unikt tilbud, hvor man får 5 GB lagringsplass og 5000 symph-it-lapper. Dette har en verdi på kroner 600 per år, men som medlem av StudentTorget får du det gratis!

I tillegg kan man være med i konkurransen hvor fire dyktige vinnere får hver sin mini-pc fra Dell til en verdi av 3.000 kroner per stykk.


Følg linkene under for å benytte deg av dette og en rekke flere fordeler.

Bli medlem | Logg inn