Hvorfor valgte du å studere kulturledelse ved HiT?

Jeg byttet faktisk studie etter ett år i Bø med frivillig arbeid på Kroa i Bø. Der jobbet jeg med konsertarrangering og alt som hører med i en slik prosess.

 

Mitt Studie

Navn: Marte Henriksen Bollum

Alder: 21

Studie: Bachelor i Kulturledelse

Studiested: Høgskolen i Telemark, avdeling Bø (Nå kjent som Universitetet i Sørøst-Norge - Campus Bø)

 

Det var noen venner av meg som foreslo at jeg skulle søke meg inn på Kulturledelse, da de mente dette passet bra for meg.

Jeg er så utrolig takknemlig for at de "overtalte’" meg. Det å kunne ta en bachelor i det vi jobber med på Kroa var noe som fikk inspirasjonen og motivasjonen til å boble over!

 

 

Kan du fortelle litt om studiet og undervisningen?

Vi lærer om de ulike kulturbransjene; film, musikk, kunst og litteratur, gjennom forelesninger, praktisk arbeid, studieturer og møter med ulike mennesker innenfor de ulike kulturbransjene.

Det er selvfølgelig mye teori i dette studiet, likt som i de fleste andre studium.

Det som er så bra med Kulturledelse er at vi får se hvordan all teorien vi lærer kan brukes i praksis. Alt fra booking og søknadsskriving til hvordan norsk kulturpolitikk praktiseres, og hvordan man markedsfører det man driver med på best mulig måte.

 

Kan du fortelle litt om skolen og studentmiljøet?

Høgskolen er en veldig intim og koselig skole.

Man ser alltid et kjent fjes om man går i gangene, enten på vei til forelesning eller til kantina. Det er alltid noen å spise lunsj med, men også steder man kan være i fred om man ønsker dette.

I og med at det ikke er et altfor høyt antall studenter i Bø, blir studiemiljøet veldig nært og trygt. Det er lett å bli kjent med nye mennesker, for noen kan det kanskje bli litt for sosialt!

 

 

Hva gjør du i Bø når du ikke er på skolen?

Vi er så heldige at vi har et helt flunkende nytt studenthus, vegg i vegg med Høgskolen. Jeg tilbringer veldig mye tid på Kroa i Bø, der jeg arrangerer konserter og jobber i baren.

Etter å ha vært en liten stund i Bø, har jeg utviklet den (u)vanen at jeg har blitt litt for glad i sosialt samvær, og da er det jo veldig fint å ha et studenthus å gå til.


 

Hva er det beste med studiet ditt?

Det beste med studiet mitt er at vi får være så mye ute og reise, og se teori i praksis.

Det er alltid slik at man må lese en hel del når man studerer, men når man får sett hvordan ting faktisk fungerer, så blir det mye enklere å sette seg ned og åpne pensumbøkene.

Vi har også en del emner som ikke bare styrker kunnskapen, men også selvtilliten vår. Emnene vi har på Kulturledelse er bra både for kropp og sjel!

 

Hva er mest utfordrende med å studere kulturledelse?

Det mest utfordrende med å studere kulturledelse er at studiet brått kan bli litt kjedelig om man ikke gidder å engasjere seg i de ulike frivillige organisasjonene om finnes i Bø.

Ellers så kan det være en utfordring at det er altfor lett å bli litt for engasjert i Kroa eller andre frivillige organisasjoner, og dermed få en døgnrytme som ikke helt passer med timeplanen.

Det er veldig mye å finne på i Bø for enhver smak, så det kan bli litt mange sene kvelder bak en bar, som tekniker eller som trivselsvakt.

 

Hva drømmer du om å jobbe med etter studiene?

Etter studiene, drømmer jeg om å jobbe med festival og konsertarrangering.

Musikkbransjen er så utrolig spennende, den endres stadig vekk og det er alltid noe nytt å lære.


 

Har du noen tips til andre som ønsker å studere kulturledelse ved HiT?

Det eneste tipset jeg har til dere som ønsker å studere er at: ved å jobbe frivillig på Kroa i Bø, så får dere erfaringer som hjelper dere ut i arbeidslivet etter endt studie.