(StudentTorget.no):

– Jeg valgte å begynne å studere japansk fordi jeg er veldig interessert i japansk kultur, musikk og mat, forklarer Karianne Haugland.

 

Hun tar en treårig bachelorgrad i japansk ved Universitetet i Oslo. Dette er et rent språkfag, og ikke et studie i Japan generelt. Altså at man lærer å prate, skrive og lese japansk.

 

– Det jeg synes er gøyest med å gå på japansk, er at du får dra på et utvekslingssemester. Jeg gjorde det for ett år siden. Det var en veldig fin opplevelse. Jeg fikk lære mye om japansk
språk og japansk kultur.

 

– Også var jeg så heldig at jeg klarte å dra med meg en japaner hjem, legger hun til.

 

Noe av det Karianne synes er fint med bachelorstudiet i japansk, er at du i løpet av de tre årene kan ta emner i andre fag, som for eksempel lingvistikk, sosiologi eller litteratur. Selv har hun tenkt til å søke på en master i lingvistikk.

 

– Det er også mange andre muligheter. Du kan bli oversetter, tolk, du kan jobbe i reisebyrå.

 

– Jeg synes at du skal velge japansk hvis du har en litt ekstra interesse for språk og hvis du er ekstra interessert i japansk kultur, avslutter Karianne.

 

LES OGSÅ: Komplett guide i utdanning i Japan

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: