(StudentTorget.no):

– Jeg valgte å begynne å studere japansk fordi jeg er veldig interessert i japansk kultur, musikk og mat, forklarer Karianne Haugland.

 

Hun tar en treårig bachelorgrad i japansk ved Universitetet i Oslo. Dette er et rent språkfag, og ikke et studie i Japan generelt. Altså at man lærer å prate, skrive og lese japansk.

 

– Det jeg synes er gøyest med å gå på japansk, er at du får dra på et utvekslingssemester. Jeg gjorde det for ett år siden. Det var en veldig fin opplevelse. Jeg fikk lære mye om japansk
språk og japansk kultur.

 

– Også var jeg så heldig at jeg klarte å dra med meg en japaner hjem, legger hun til.

 

Noe av det Karianne synes er fint med bachelorstudiet i japansk, er at du i løpet av de tre årene kan ta emner i andre fag, som for eksempel lingvistikk, sosiologi eller litteratur. Selv har hun tenkt til å søke på en master i lingvistikk.

 

– Det er også mange andre muligheter. Du kan bli oversetter, tolk, du kan jobbe i reisebyrå.

 

– Jeg synes at du skal velge japansk hvis du har en litt ekstra interesse for språk og hvis du er ekstra interessert i japansk kultur, avslutter Karianne.

 

LES OGSÅ: Komplett guide i utdanning i Japan

 

Klikk her for å se alle studier i Norge og utlandet

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: