Navn: Stian Tranung.
Alder: 19 år.
Studie: Illustrasjonsutdanning.

Studiested: NISS (les om skolen og studiemuligheter)

Yrkesbeskrivelse: Les om yrket Illustratør i Yrkesguiden

Hvorfor valgte du å studere illustrasjon?

Jeg valgte å studere illustrasjon fordi jeg ville utvikle min kreativitet. Det å kunne fortelle en historie og uttrykke meg gjennom illustrasjoner og design har alltid vært en drøm for meg.

 

Fortell litt om studiet og undervisningen

Undervisningen består av både teori og praksis, noe som er nødvendig for å få en forståelse av kunstverdenen. Vi arbeider med oppgaver som krever at vi presser  våre egne grenser og må utforske nye medier og teknikker.

 

Hva er det beste med å studere illustrasjon?

Studiet gir meg et innblikk i det virkelige arbeidslivet og en mulighet til å uttrykke meg på min egen, kreative måte. Det er utrolig fint å kunne studere det jeg brenner for, sammen med mennesker som interesserer seg for de samme tingene som meg.

 

Hva er mest utfordrende med å studere illustrasjon?


Den største utfordringen er å presse seg selv til å teste nye teknikker og arbeide innenfor stramme tidsfrister, men dette er også det som gjør at det er morsomt å studere illustrasjon.

 

Fortell litt om skolen og studentmiljøet

NISS er en perfekt skole for deg som ønsker å møte andre kreative mennesker. I tillegg er det et bra sted for å skape skape nettverk man kan få bruk for senere i livet.

 

Hva er drømmejobben?

Drømmejobben må være å jobbe som bokillustratør for en serie med bøker der jeg får frie tøyler til å kunne vise leserne min «verden».

 

Har du noen tips til de som ønsker å studere illustrasjon?

LES OGSÅ: Vurderer du å studere kriminologi? Les dette først!

Kontakt studenter og lærere på skolen slik at du får et innblikk i hva utdanningen går ut på. Test ut alle slags typer teknikker og kunstformer før du bestemmer deg for hva som passer deg best. Bruk tid på å leke med teknikker, programmer og medier på forhånd. Bygg opp en portfolio, enten en digital i form av en nettside, eller en fysisk mappe. Forbered deg på hardt og intenst arbeid, og vis engasjement.