Etter at smarttelefonene ble allemannseie har bruken av apper gjort at mannen i gata kan gjennomføre ideer som tidligere kun har vært gjennomførbare for dataprogrammerere.

Vi har alle hørt suksesshistorier om vanlige personer som har gått fra å ha en god idé for en mobil applikasjon til en solid inntektskilde.

Da skattelistene ble lagt ut i forrige uke, kunne vi for eksempel lese at den 29 år gamle Wordfeud-gründeren Håkon Bertheussen hadde en samlet inntekt på hele 17,6 millioner kroner i fjor.

Men for hver suksesshistorie, er det hundrevis av apps som ikke slår an.

Hva er det som avgjør suksess og fiasko i app-utvikling? Hva er den beste forretningsplanen? Hvordan kan du bli en såkalt «Apptrepenør»?

I boken «App Empire» gir forfatteren Chad Mureta svar på disse spørsmålene.

Etter å ha lest boken og intervjuet forfatteren, har Aaron Aders i online-markedsføringsselskapet Slingshot SEO destillert innholdet ned til fire grunnleggende nøkkelpunkter.

 

1. Kartlegg markedet

Mureta hevder å bruke over 80 prosent av sin tid på undersøke hvilke applikasjoner som slår an i markedet. Dette gir ikke bare inspirasjon til nye app-idéer, men gir også en verdifull innsikt i salg- og markedsføringsstrategier.

Følg de beste og mest populære appene i dine målkategorier, og bruk dem på en jevnlig basis.

Den beste markedsundersøkelsen du kan gjøre er å være en ivrig og analyserende appbruker. Forstå hva brukerne av de forskjellige appene ønsker og liker, og trekk ut nyttig kunnskap derfra.


 

2. Iterative forbedringer er bedre enn banebrytende innovasjoner

Gjennom hele boken, understreker Mureta "Don’t Hate, Emulate". Det vil si at å simulere og etterligne allerede vellykkede ideer er noe av det smarteste du kan gjøre.

Det som ofte omtales som banebrytende innovasjoner, er som regel bare en forbedring av et eksisterende konsept.

Det kan også være verdt å vurdere å utvikle supplerende apper, ved å utforske kombinasjoner av eksisterende apper, for å kunne tilby et nytt og mer nyttig produkt. For eksempel: Tagging av bilder i sosiale medier + retrobilde-trend = Instagram.

 

3. Det er mange måter å tjene penger på en Mobile App

Inntjeningsmulighetene på mobilapper består av tre grunnleggende varianter: Premium, Freemium og annonsenettverk.

 

Premium Modellen

Det består av en nedlastingsavgift. Dette er den enkleste og mest opplagte måten å tjene penger på en app.

Men kostnaden kan være en barriere for at mange vil laste ned appen.

Apper som koster penger utgjør bare 14 prosent av de totale app-nedlastingene på Apple App Store.

 

Freemium Modellen

Programmet kan lastes ned gratis og tilbyr ofte muligheter for videre kjøp inne i appen, for å gi tilgang på bedre eller flere funksjoner, eller gir muligheter for å oppgradere til en premium versjon.

Dette er en svært attraktiv modell, siden det senker barrieren for nedlastning for kostnadsbevisste smartphone-brukere.


 

Ad Networks

Programmet og alt innholdet kan være helt gratis og fortsatt generere inntekter gjennom reklame. (Som for eksempel i gratisversjonen av Wordfeud)

Denne modellen gir en lav barriere for nedlastning og langvarig bruk siden det er alltid gratis, men gir også lavere inntekter siden man da får betalt per klikk.

Men det er mange forskjellige måter å optimalisere hvordan du velger annonsepartnere og hvor du viser annonser, noe som kan øke inntektene på annonsenettverket.

 

4. Du trenger ikke å være programmerer eller millionær for å utvikle en App

Chad Mureta kunne ingenting om programmeringskoding, og hadde heller ingen stor formue å investere da han utviklet sin første app. Faktisk utviklet Mureta sin første app for om lag 10.000 norske kroner.

I boken «App Empire» går han gjennom de vanligste fallgruvene og strategier for å arbeide med et utenforstående utviklingsteam.

Hvis du ikke er en utvikler, kan det være verdt å friske opp ferdighetene innen prosjektledelse, siden dette kommer til å være din viktigste funksjon.