Hvorfor valgte du å studere Film- og TV-produksjon?

En kamerat av meg gikk på Filmproduksjon ved Noroff tidligere, og han anbefalte meg å begynne her grunnet et godt studietilbud.

Jeg var på besøk hos de andre skolene med samme studietilbud i Oslo, og fikk da også et inntrykk av at Noroff oppfylte mine kriterier til en god utdannelse innen film.

Noroff hadde i tillegg en grei og informativ studiekatalog, hvor jeg fikk besvart flere av mine spørsmål og videre informasjon om selve forløpet i studiet.

 

MITT STUDIE:

Navn: Mie Louise

Studie: Filmproduksjon

Studiested: Noroff - Oslo avd

 

Det beste ved Noroff?

Som produsent, kan jeg si at Noroff innfrir ved at jeg lærer gjennom praktiske oppgaver.

Jeg liker alt arrangementet i en filmproduksjon og alle trådene som må trekkes i på et produksjonssett. Det er gøy å ha en overordnet rolle, hvor jeg deltar i flere av delene på et filmsett og muligheten for å jobbe administrativt uten at jeg mister den kreative funksjonen.

Noroff har også en sosial styrke. Vi har det gøy sammen på skolen og blir godt kjent på tvers på studiene. Dette til tross for at Noroff i Oslo er delt inn på to lokaler.

Vi er sammen fra 09:00 om morgenen til 23:00 på kvelden.

Alle her har interesse innen det kreative og derfor har vi det gøy sammen. Til tider, kan vi nesten sammenligne det med å bo i et kollektiv med mange gode venner. Spesielt i de hektiske periodene, hvor vi jobber intenst for å rekke tidsfrister.

Undervisningen er spennende og vi får tilgang til skolen/utstyr også utenom skoledagen.


 

Hva er drømmejobben?

For min del, så hadde det være kjempegøy å klare seg som produsent.

Jeg har ikke noen formening om hvor jeg ønsker å jobbe, men jeg bruker tiden som student på å prøve/feile, slik at jeg får en forsikring om at mitt studievalg er riktig og at dette er yrket jeg en dag skal pensjonere meg fra.

 

Har du noen gode råd til andre som ønsker å studere det samme som deg?

Man burde ha en enorm interesse for den linjen man skal gå på.

Vi jobber oss gjennom flere intensive prosjektperioder gjennom året. Men så lenge vi er interesserte og synes det er gøy, så er det ikke negativt stress. Dette er ikke noe man halvveis hopper inn i.

 

Hvor mye tid legger du i studiet utenom selve undervisningsdagen?

Ganske mye tid. Jeg er så vidt hjemme. Vi sitter alltid og jobber med ett eller annet på skolen.

Vi har tilgang til Moodle, hvor læreren legger ut tips og linker som vi kan videreutvikle oss med.

I tillegg, kan vi alltid jobbe med egenstudier i pensumbøkene.

Jeg, for min del, har ikke noe i mot det, fordi jeg synes det er så innmari gøy. Vi bor jo nesten på skolen. Og vi liker det!