Hvorfor valgte du å studere Filmproduksjon?

For meg, er det en altoppslukende fascinasjon av den påvirkningskraften filmmediet har. Et brennende ønske om å formidle et budskap/historie til publikum.

Film er jo fantastisk morsom, kreativt, givende og utfordrende.

 

MITT STUDIE:

Navn: Aage

Studie: Filmproduksjon

Studiested: Noroff

 

I dagens mediesamfunn, blir man tvunget til å tenke helt utenfor boksens rammer hva gjelder selve produksjonen, innholdet og distribusjon.

Markedet for kommunikasjon har endret seg sterkt, med kanaler som youtube, myspace og mobiltelefoner som står i sterk kontrast til de mer tradisjonelle mediene, som kinolerret og TV.

 

Det beste ved Noroff?

Nettverksbygging!

Noroff gir meg en unik mulighet til å bygge nettverk med mine medstudenter, som til syvende og sist kan ende opp som kollegaer. Denne nettverksbyggingen sprer seg fra skolen, til alle avdelingene som Noroff har i Norge og fram til alle samarbeidspartnere i Sør-Afrika, Australia, Wales og England.

Vi har dedikerte lærere med høy kompetanse, samt et veldig godt sosialt miljø innad på filmstudiet og på tvers av de ulike studiene.

Det blir stilt ekstremt høye krav til vår arbeidsprosess og produktene vi skal levere. Jeg ser på Filmproduksjon som den strengeste og hardeste linjen, i forhold til arbeidsmengde og disiplin.

For å si det slik: er du ambisiøs, er Noroff et springbrett og en plattform uten sidestykke. Alle mulighetene ligger til rette for deg.

Sist, men ikke minst er Noroff, per dags dato, den eneste skolen i Europa som har fått akkreditert sine to første år ved en av verdens beste filmskoler, AFDA.


 

Hva er drømmejobben?

Ettersom jeg spesialiserer meg som produsent hos Noroff, ønsker jeg å jobbe videre med prosjektledelse.

Drømmen er jo å få en jobb hvor arbeidsgiver stiller klare krav og hvor det er muligheter for å klatre oppover i systemet.

Jeg er et menneske som setter meg mål, gjennomfører, og setter mål enda høyere opp. Dermed må mitt framtidige arbeidssted gi meg mulighetene for å utvikle meg.

Mitt ønske er å utgjøre en forskjell gjennom å levere produkter som kan være viktige bidrag til de aktuelle samfunnsdebatter.

 

Har du noen gode råd til andre som ønsker å studere det samme som deg?

Du må vite hva du går til.

I hektiske perioder, kan du nærmest legge privatlivet ditt til sides.

Du må kunne takle stress og lange dager. Pågangsmot og klare mål for hva du vil oppnå, er viktige faktorer

 

Hvor mye tid legger du i studiet utenom selve undervisningsdagen?

Jeg regner skolen som en arbeidsplass, og kalkulerer med et minimun på 37,5 timer i uken.

Det er selvfølgelig opp til en selv hvor ambisiøs man er. Jeg er perfeksjonist, og det er ikke uvanlig at mine dager består i å stå opp, dusje, spise, gå på skolen, komme hjem, dusje, spise og legge meg.

Man må være villig til å gi av seg selv for å nå langt i denne bransjen.

Som sagt, jeg har mine mål og de skal jeg nå.