(StudentTorget.no):

GMAT (Graduate Management Admission Test) er en internasjonalt standardisert test som hjelper skoler og universiteter å vurdere søkeres kvalifikasjoner til studier innen business og ledelse.
 
Testen brukes som en indikator for akademisk ytelse på tvers av nasjonaliteter på et MBA-program eller i andre mastergradprogrammer.
 
Dette skal vise hvilke egenskaper man har utviklet gjennom utdannelse og arbeid. 
 
Nå har det kommet en ny versjon av GMAT som har vært under utvikling siden 2006, og har kostet hele 12 millioner dollar å lage. Denne neste generasjon GMAT har vært i beta-testing i to år og vil bli gitt til søkere for første gang 5. juni. 
 
Tidligere har testen bestått av de tre seksjonene muntlig, matematikk og analytisk skriving. Det som er nytt i år er at en av to oppgaver i analytisk skriving har blitt erstattet av en ny seksjon hvor man blir testet i sine resonerende egenskaper. 
 
Dette innebærer blant annet innhenting av data, evaluering av data fra forskjellige kilder, og organisering og manipulering av dataen for å løse flere sammenknyttede problemer. Denne nye seksjonen vil ha 12 spørsmål, og inneholde diagrammer, skjemaer, grafer og datatabeller. 
 
«Noen er kanskje ikke like sterke på kvantitative metoder, men har kanskje svært gode evner til resonerende tenking. Jeg tror den nye seksjonen vil gi dem en mulighet til å vise sine sterkeste sider i opptaksprosessen på måter som de kanskje ikke har hatt mulighet til tidligere.» Dette sier Dawna Clarke, som er sjef for opptakskontoret ved Tuck School of Business, og som har vært en sentral rådgiver i utviklingen av den nye versjonen av GMAT.
 
Testen kan tas blant annet ved Universitetet i Oslo, og varer vanligvis rundt fire timer. Hvis du ønsker å ta en GMAT-test, kan du henvende deg til studiekontoret ved ditt nærmeste universitet for å spørre om de tilbyr testen. 
 

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: