De to kameratene Petter Bjurhol (20) og Aleksander Bjune (25) studerer 3D Filmproduksjon på Noroff ønsket seg en større innsikt i bransjene de senere skal jobbe i.

Petter tok kontakt med interessante selskaper, og fikk napp hos Oslo-baserte Gimpville, som jobber med visuelle spesialeffekter.

Et av prosjektene skulle straks vise seg å bli Kon-Tiki. Og da de trengte en ekstra mann, ble det muligheter for kompisen Aleksander også. 

– Under arbeidet med «Kon-Tiki» hadde vi behov for en dyktig person i teamet. Jeg tipset om Aleksander og dagen etter var han på plass, sier Petter. 

 

Bratt læringskurve

Som studenter var det naturlig nok stort å være en del av en profesjonell filmproduksjon.

– Vi fikk prøve oss på ulike arbeidsoppgaver som for eksempel modellering av rekvisitter. Læringskurven var bratt og vi måtte hele tiden levere, sier Petter.

– Det var interessant å se så mange disipliner jobbe sammen for å skape en film, legger Aleksander til, som i disse dager flytter til England for å fortsette studiene med en bachelorgrad på Teeside University. 

– Etter studiene gleder jeg meg til å jobbe med nye prosjekter. Om det blir i Norge eller i England vil tiden vise, sier Aleksander.

For Petter betydde tiden i Gimpville en ny mulighet. En uke etter innspillingen av Kon-Tiki ringte de nemlig tilbake. 

– Jeg ble tilbudt en ny utplasseringsperiode. Det er veldig gøy å få en slik tilbakemelding, sier Petter som i disse dager jobber med effektene til nyinnspillingen av «Reisen til julestjernen».


 

Viktig læring

Lærer ved 3D Filmproduksjon på Noroff, Paul Bettinson, poengterer betydningen av å supplere studiene med praktiske erfaringer. 

– Utplassering er av høy verdi fordi det tillater hver enkelt å måle deres forventninger med virkeligheten. Det forbereder studentene på fremtidige arbeidsmuligheter.

– Den intense og støttende veiledningen som alle studentene har mottatt ved Noroff hjelper dem å finne og utvikle sin egen kreative identitet. Dette er en viktig faktor for at utplasseringsperioder skal bli vellykket, sier Paul.