(StudentTorget.no):

Mange har sikkert tenkt at med litt flaks, så hadde jeg møtt den perfekte kjæresten, vunnet den premien eller fått drømmejobben jeg søkte på. Faktum er at flaks har svært lite å gjøre med hva man oppnår eller tilsynelatende får servert på et sølvfat.
 
Den amerikanske psykologen Dr. Richard Wiseman har skrevet boken «The Luck Factor», hvor han tar for seg fenomenet flaks, og forklarer hvordan man selv kan styre hvor mye flaks man har i livet. 
 
Han brukte år på å forske på spørsmålet om hva som skiller de heldige fra de uheldige menneskene, og han oppdaget at den største forskjellen ligger hos den enkelte persons holdninger og hvordan se oppfatter hva som skjer med dem.
 
I følge Dr. Wiseman har hver av oss muligheten til å bli heldigere ved å følge fire grunnleggende prinsipper:
 
 

1. Maksimer sjansene dine

 
Når det kommer til stykket handler flaks om odds. Det å sørge for å øke sjansene sine er en av de beste rådene for å oppnå det man vil. For eksempel ville det være flaks om man tilfeldigvis kom i prat med noen som tilfeldigvis nevnte at det var en ledig stilling i hans eller hennes bedrift, som senere skulle vise seg å bli din nye drømmejobb.
 
Ved å snakke med nye mennesker og skape et nettverk hvor man informerer om at man er på utkikk etter en ny jobb, vil oddsen for at denne drømmejobben dukker opp øke betraktelig. Dette gjelder selvfølgelig også på andre områder, som at man bør spille lotto hver helg hvis man vil øke mulighetene for å vinne. 
 
 

2. Lytt til instinktene dine

 
En magefølelse som har vist seg å stemme er noe alle har erfart, men heldige folk har en tendens til å stole mer på denne følelsen. Intuisjonen er et resultat av subtile hint som underbevisstheten har satt sammen. Om du tror en beslutning knyttet til karriere, studier eller livet generelt er den riktige, så er den kanskje det.
 
Om magefølelsen ikke alltid stemmer, så utgjør den uansett et bedre beslutningsgrunnlag enn tilfeldig gjetning. 
 
 

3. Forvent å være heldig

 
Forventer å være heldig holder deg motivert for å strekke seg etter hva man ønsker å oppnå. Hvis du stadig forteller deg selv at du aldri vil få det til, hvorfor skal man da forsøke? Om du lar være å søke på en stilling fordi du tror at de sikkert får inn mer kvalifiserte søkere, da er du i hvert fall garantert å ikke få jobben. 
 
 

4. Se de positive sidene

 
Det å se etter de positive sidene i alle ting vil garantert gjøre at du føler deg mer heldig. Kanskje du ikke fikk jobben du søkte på, men det fører kanskje til at du heller søker på en annen jobb – som du ikke bare får, men som også viser seg å være enda bedre enn den du ikke fikk. 
 

LES OGSÅ: Hva kommer først av lykke og suksess


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: