(StudentTorget.no):

En undersøkelse utført av Visendi AS med spørsmålet: "Hva er ditt drømmeyrke?" gav en del overraskende svar.  96.84% drømmer om en annen jobb enn den de har. I rangeringen av topp 10 så velger menn overraskende lærer som tredje ønskealternativ. Et utvalg på 1141 personer i aldersgruppen 16 til 80 år svarte på undersøkelsen.

Bjørn Lau i Arbeidsmiløinstituttet forteller: "Det å trives på jobben er viktigere enn å smykke seg med en toppstilling." Han mener at utfordringen ligger i å finne en jobb som passer til den personen man er. - Hvis man klarer å finne den matchen så vil mange oppleve at de er i sin drømmejobb, sier Lau.

Tyske forskere har kommet frem til at risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer, angst, depresjon og alkohollisme er dobbelt så stor for de som er i en jobb de ikke trives med.


Hvorfor drømmer jeg om nettopp dette yrket? Har jeg evner og kunnskaper til å realisere drømmen?
Realisme i valg av drømmeyrke er et vesentlig. Søker man prestisje og penger som det vesentlige i valget av drømmeyrke går det ofte galt.

I topp 10 rangeringen valgte menn flyger/pilot som førstevalg. Deretter fulgte journalist, lærer, ingeniør, lederstilling, lege, pensjonist, forfatter, advokat og atronaut.

Kvinner valgte sykepleier på topp. Deretter fulgte forfatter, advokat, interiørdesigner, lege, lærer, selvstendig, lederstilling, psykolog og forsker.

kilde:Dagbladet

 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: