Populære studentrabatter

Slik blir du ettertraktet på jobbmarkedet

Hvordan skal du finne den jobben du søker etter? Den jobben som passer akkurat for deg? Sliter du med å finne en bra jobb - eller en jobb i det hele tatt? Det kan hende du trenger litt hjelp til å komme videre. Her får du gode tips.

 1. Kvalifikasjoner og oppriktig lyst på jobben er viktig.
Dessverre er det veldig liten sjanse for at noen kommer til å gi deg jobb bare fordi du synes et fagområde er "spennende" eller "virker morsomt". Kvalifikasjoner er nødvendig. Hvis du virkelig vil skifte yrkesarena, må du skaffe deg utdanning og/eller kursing før du søker jobb.

2. Sjekk med venner og kjente
En stor andel av stillingene som lyses ut, går til mennesker som allerede kjenner noen innenfor bedriften som trenger flere folk. Har du noen "innenfor" som kan anbefale deg, hjelper det deg langt på vei. Sjekk med venner og kjente om det er ledige jobber i bedriftene deres.

3. Vær nøye med søknaden og CV
Ikke skriv for mye. Få frem hvorfor du mener du passer perfekt til jobben, understrek kvaifikasjonene dine og legg ved en ryddig CV.


4. Google deg selv
Mange arbeidsgivere gjør gjerne et kjapt nettsøk på navnet ditt før de vurderer ditt kandidatur. Da er det ikke altfor smart om bloggen din er full av vondord om tidligere arbeidsgivere eller gir uttrykk for meninger og holdninger som arbeidsgiver ikke vil like. Vær nøye med hvilke ting som havner på internett knyttet til navnet ditt. Hvis du ikke kan få fjernet uønsket nettinnhold før du søker, bør du ihvertfall være forberedt på å svare på spørsmål om det.


5. Ha gode referanser
Ring og bearbeid de du oppgir som referanse etter at du har vært på jobbintervju. Da kommer ikke telefonene overraskende på referansene din når eventuell ny arbeidsgiver ringer dem.
Har du liten yrkeserfaring, kan du føre opp mennesker du har jobbet sammen med i andre sammenhenger, for eksempel hvis du har vært aktivt medlem av en organisasjon. Du trenger ikke nødvendigvis bare å føre opp tidligere sjefer.

 

kilde: Femme.no


 

I Studentkokeboka finner du mer enn 500 oppskrifter og mer enn 100 ukesmenyer for studenter. Inspirasjon, matglede og alt du trenger for å bli en ekte hybelchéf.

Gå til Studentkokeboka