En ny undersøkelse fra bemanningsselskapet Kelly Services viser at den nyeste trenden innenfor yrkeslivet er merkevarebygging.

- 25 år i samme jobb og gullklokke er ikke lenger en realitet eller et ønske for de fleste. Dagens arbeidstakere har høye ambisjoner, noe som ofte innebærer hyppig endring av arbeidssituasjon. Sentralt står spørsmålet om hvordan man skal fremme seg selv og skille seg ut, sier administrerende direktør i Kelly Services Norge, Carl-Fredrik Bjor, i en pressemelding.

Arbeidsmarkedsundersøkelsen Kelly Global Workforce Index (KGWI) viser at personlig markedsføring er svært viktig for jobbsøkere. Respondentene i undersøkelsen uthevet blant annet muntlig kommunikasjon og CV som viktige faktorer i utviklingen av den personlige merkevaren.

Dagens Næringsliv skriver at undersøkelsen også antyder at oppgradering av egne ferdigheter er høyst relevant, og fire av ti er forberedt på å bruke egne penger på nettopp dette. Mest villige er de i bransjene undervisning, ingeniørvirksomhet, produksjon og informasjonsteknologi.

- Resultatene fra undersøkelsen viser at tiden for «en jobb for livet» er over. Dagens generasjoner vil ha flere karrierer, og sannsynligvis også måtte ta større personlig ansvar for å forvalte sine karrierer og utvikle nye ferdigheter, konkluderer Bjor i pressemeldingen.

 Viktige elementer for personlig "branding":

Muntlig kommunikasjon - 51 %
CV-innhold - 47 %
Skriftlig kommunikasjon - 42 %
Tekniske kunnskaper - 40 %
Personlig fremtoning - 41 %
Bruk av sosiale medier - 27 %


Kilde: Dagens Næringsliv