(StudentTorget.no):

Skolene mister stadig flere lærere, og allerede om åtte år vil vi mangle 18.000 lærere i grunnskolen, i følge nye tall fra SSB.

 
Det er en stor andel av erfarne lærere som nærmer seg pensjonsalder. Blant de nyutdannede er det svært mange som velger å slutte før de har jobbet to år som lærere.
 
– 37.000 lærere har valgt et annet yrke. De sier til oss at det er to ting som må til for å få dem tilbake: Tid til å være lærere og høyere lønn, sier leder i Utdanningsforbundet, Mimi Bjerkestrand, til VG.
 
En fersk rapport viser at til tross for omstrukturering av lærerutdanningen, reklamekampanjer og økning i antall studieplasser, var det kun fire prosent flere som begynte ved lærerutdanningen i 2011 enn året før.
 
– Regjeringen er opptatt av å vise den økte søkningen til lærerutdanningene, men tar ikke innover seg at både lærerutdanningen og skolene lekker som en sil, sier Høyres skolepolitiker, Elisabeth Aspaker, til VG.
 
Hun mener dette er alarmerende, og at høyere lønn til lærere må være løsningen.
 


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: