Er du jobbsøker er sannsynligheten også stor for at du har latt deg irritere over de utallige elektroniske CV-ene. Dette skal du nå slippe.

Nå blir det slutt på å legge inn personalia og CV hver eneste gang du søker jobb.

Fornyingsminister Rigmor Aasrud inviterte i dag til pressekonferanse for å lansere en ny CV-standard for elektroniske søknader.

Portable CV gjør det mulig for jobbsøkere å trekke opplysningene ut av en rekrutteringsportal, og laste de opp i en annen, slik at man slipper å legge inn de samme opplysningene om og om igjen.

 

Et smartere Norge

Idéen ble lansert av Håkon Meland Eriksen i konkurransen «Et smartere Norge» arrangert av Dagens IT.

Et par uker senere hadde Morten Sætre en kronikk på trykk i Aftenposten der han uttrykte at «Det finnes en grense for hvor mange ganger du kan opprette ny brukerkonto og plotte inn personalia og CV før du føler deg som et offer for moderne teknologi.»

– Vi har tatt initiativ på hver vår måte, og har utfyllt hverandre, sier Håkon Meland Eriksen.

Kronikken ble plukket opp av fornyingsminister Rigmor Aasrud som først responderte på kronikken, og senere iverksatte et prosjekt for å fornye dagens søkeprosesser.

– Dette er midt i blinken for oss som driver med fornyingsarbeid, sier Aasrud under pressekonferansen.

Prosjektet går ut på at de største aktørene innen jobbsøk i Norge har gått sammen for å utvikle en felles løsning for CV-registrering og overføring av informasjon mellom ulike nettsider. 

Dette viser hvordan vanlige mennesker kan ta initiativ og gjøre en forandring, sier Aasrud, som også vi berømme bransjen for at de som konkurrenter har gått sammen for å gjøre hverdagen enklere for jobbsøkerne.


 

Unikt i verden

– Vi har ikke sett noen lignende løsninger i andre land, sier daglig leder i Webrecruiter, Tor Westerheim.

Sammen med blant annet NAV og Finn.no har de jobbet med å utvikle denne tjenesten.

I løpet av høsten regner de med at løsningen vil taes i bruk av over 300 store bedrifter, samt flere av de andre aktørene innen nettbasert jobbsøk.  

– Det er spennende at vi kan gå foran i standardiseringsarbeidet, sier Rigmor Aasrud.

– Det er også stor interesse rundt dette i utlandet. Vi håper vi har noe å bidra med, og eksportere også i internasjonal sammenheng, legger hun til.