(StudentTorget.no):

Nå mottar titusenvis av studenter  brevet fra Lånekassen hvor det blir gitt informasjon om at stipendet blir omgjort til lån på grunn av at man har for høy lønn, inntekt, formue eller trygd.

I år får 22.100 studenter redusert stipendet grunnet høy inntekt, 7400 på grunn av høy formue og 7000 på grunn av høy trygd i 2010, skriver Dine Penger.

Grunnen til at dette brevet kommer nå, er at årets siste skatteoppgjør ble lagt ut 19. oktober, og da er det dermed klart for avregning opp mot inntekt og formue.

 

LES OGSÅ: Så mye må du tjene for å klare deg

 

 

I 2010 kunne studenter tjene inntil 136.061 kroner uten å få redusert stipendet. Formuegrensen var 269.168 kroner. I 2011 kan du tjene noen tusen kroner ekstra, inntektsgrensen for i år er på 140 823 kroner.

- Det er politikerne som bestemmer at stipendet fra Lånekassen skal være behovsprøvd. Da ligger det til grunn at de som tjener over inntektsgrensen ikke trenger like mye stipend, fortalte informasjonsdirektør i Lånekassen, Solbjørg Sørensen til StudentTorget i forrige uke.


Beløpet du har fått gjort om fra stipend til lån, blir lagt til gjelden din, og du betaler det ned sammen med resten av lånet. Det er ingen egen innbetaling nå.

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: