(StudentTorget.no): 

Er du en av dem som har droppet tannlegesjekken flere år på rad selv om du kjenner at det iser i tennene hver gang du drikker noe kaldt fordi du er redd for hvor dyrt det kan bli? Da er du nok ikke alene. Studenter er kjent for å droppe den årlige kontrollen og vente i det lengste før de oppsøker tannlegen. 

Men, er du student i flere av de store byene her i landet kan du faktisk spare tusener bare på å oppdatere deg på studentsamskipnadens tiltak eller på å velge riktig tannlege

 

LES OGSÅ: Fire av ti studenter dropper tannlegen

 

Refusjon i Trondheim og Stavanger

«Er det en stund siden du har vært hos tannlege? Vi vet at det er dyrt, derfor vil vi spleise på en tannhelsesjekk med deg som er student i vårsemesteret 2012», kan du lese på hjemmesidene til Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT). Videre opplyser de om at studentene selv kan velge hvilken tannlege de ønsker å bruke og at de vil dekke halve beløpet av en tannhelsesjekk for deg så lenge du er student og sender inn søknad innen første juli 2012. 

SiT har også satt opp en liste over priser på tannlegene i Trondheim og viser en svimlende fordobling av prisen på tannhelsesjekk og fylling dersom du ikke undersøker priser på forhånd og velger riktig tannlege.

Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) har et liknende tilbud som det i Trondheim. De har en egen helserefusjon hvor du kan søke om tilskudd for betalt tannlegebehandling. Ved å sende inn en søknad med kvittering på behandlingen kan man her få refundert opp til 3000 kroner i tannlegeregninger per semester, med en egenandel på minimum 800 kroner. 

Søk etter studentrabatt for tannleger der du bor!

 

Mye å spare i Oslo og Bergen

I Oslo og Bergen er tiltakene noe annerledes enn Trondheim og Stavanger. Her har studentsamskipnadene egne tannlegeordninger for studenter med sterkt rabatterte priser.

En oversikt satt opp av Dine Penger viser at du i disse to byene kan spare opp mot 350 kroner på å benytte deg av studenttilbudet dersom du skal foreta en forundersøkelse med røntgen og rens i begge byene. Om du har ventet lenge med å ga til tannlegen og er skikkelig uheldig kan du som student rå redusert prisen med nesten 2 300 kroner i Oslo og 1 700 kroner i Bergen på en rotfylling. 

 

Fortell at du studerer

Utover tilbudene man får via studentsamskipnadene finnes det en rekke tilbud hos private tannklinikker. Det er derfor viktig å oppgi at du er student når du kommer til tannlegen. Studentrabattene varierer mellom 10 og 30 prosent. Så om du bruker litt tid på å lete deg frem til den rette tannlegen kan det være penger å spare.

Vær likevel obs på at prisene som oppgis hos tannlegen kun er veiledende, og at  ekstra røntgenbilder kan løfte prisene en god del. 

 
 
 DETTE KAN DU SPARE: 
Behandling i Oslo Colosseum-klinikken  SiO-student Du sparer
Forundersøkelse ink. rtg og rens. 850 500 350
Tannfarget fylling på en flate 650 450 200
Tannfarget fylling to flater
 
1050 700 350
Rotfylling en kanal
 
3110 1430 1680
Rotfylling med tre kanaler
 
4460 2940 1520
Behandling i Bergen Torgalmenningen 3B - tannlegepraksis SiB-student Du sparer

Forundersøkelse ink. rtg og rens.

900 540 360

Tannfarget fylling - på en flate

 

600 450 150

Tannfarget fylling - to flater

 

980 700 280

Rotfylling - en kanal

 

3110 1430 1680
Rotfylling - tre kanaler 4460 2940 1520

OBS! Studenttannlegene ved SiO og SiB inkluderer all nødvendig røntgen og bedøvelse i sine priser i rotfylling. Det gjør ikke privatklinikkene. Dine Penger har gjort påslag for tre røntgenbilder og to bedøvelser ved rotfylling hos de private klinikkene. 

 
Kilde: Dine Penger
 
 
 

Her finner du studentrabatter for tannleger i hele Norge

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: