(StudentTorget.no):

Hadde du sommerjobb på studiestedet ditt eller på et annet sted som ikke er din folkeregistrerte adresse i fjor? Da kan du spare over 7000 kroner i skatt. Du har nemlig rett på pendlerfradrag. 

Om du er student kan du fort få status som pendler hvis du har samme adresse som foreldrene dine, selv om du studerer og bor et annet sted størsteparten av året. 

En pendlerstatus kan få mye å si for økonomien din. Kravet er at du ikke kan bo hjemme på grunn av jobb.

Du kan med andre ord ikke få dette fradraget i de ti månedene du studerer per år og eventuelt har en ekstrajobb, men i sommerferien blir det annerledes. Hvis du for eksempel bor på studenthybelen din og jobber i sommerferien har har du krav på fradrag om du bor mer enn ti mil fra stedet du har din folkeregistrerte adresse.

 

LES OGSÅ: Dette må du sjekke i selvangivelsen

 
- Mange studenter har jobb på studiestedet sitt, og kan derfor kreve fradrag for pendlerutgifter. Du får ikke fradrag for husleien, ettersom du ikke betaler noe hjemme, men du kan få kostfradrag, sier leder for skattefaglig ansvarlig i Skattebetalerforeningen, Gry Nilsen til skatt.no.
 
Satsene for ligningsåret 2011 er som følger:

Kost: 189 kroner per døgn
Losji: utgiftene til pendlerboligen 
 
Regnestykket blir slik: Fem arbeidsdager hver uke i åtte uker, gir til sammen 40 arbeidsdager. For hver av dagene kan du få kostfradrag på 189 kroner, noe som til sammen gir 7560 kroner i fradrag på skatten. I tillegg kommer mulige utgifter til pendlingen. Her er bunnfradraget 13.700 kroner. Det skal derfor litt til for at man skal kunne benytte seg av det. 
Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: