(StudentTorget.no):

I august var 16 av 20 av de mest populære jobbannonsene på finn.no stillinger for studenter og deltidsansatte.
 
Direktør i FINN jobb, Eirik Bache-Wiig, sier at stillinger som passer godt sammen med en studenttilværelse er det som får flest visninger på FINN nå. 
 
«Det er åpenbart at mange studenter må jobbe ved siden av studiene for å få endene til å møtes. Derfor er det nok stor rift om de mest attraktive stillingene rundt studiestart», sier han til Dine Penger.
 
 

Behov for økt studiestøtte

 
Stillingene som er spesielt aktuelle for studenter er blant annet hotellmedarbeider, eventjobbing, butikkmedarbeider, salgsjobber og servitørstillinger. Tallene fra FINN jobb viser at stillinger fra selskaper som Thon Hotell, SSB, TV2, Moods of Norway, Carlings, Lindex og Flytoget, og andre kjente selskaper og organisasjoner. 
 
− For mange er det viktig å finne seg en jobb ved siden av studiene som både er fleksibel og som er godt nok betalt til at man kan fokusere nok på skolen, men det er ikke bare lønn som teller. At man har jobbet med noe relevant underveis i studiene og har arbeidserfaring kan være vel så viktig, sier Bache-Wiig til Dine Penger. 
 
Levekårsundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at seks av ti studenter jobber ved siden av studiene. Flertallet av studentene jobber i helgene og på kvelds- og nattetid på hverdager. Bare et fåtall har relevant jobb i forhold til studiene. 
 
Lederen i Norsk studentorganisasjon (NSO), Øyvind Berdal, synes dette er alt for mange. Han forteller at det å studere er en heltidsjobb i seg selv, og at en av deres viktigste saker er å kjempe for heltidsstudenten.
 
- Slik det er i dag, MÅ studenter arbeide deltid for å kunne leve og bo. Vi mener at studiestøtten må økes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden og at det må innføres studiestøtte i 11 måneder. Dette var det tverrpolitisk enighet om før forrige valg, og vi mener det er på tide å gjennomføre dette nå, sier Berdal til Dine penger. 
 
Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: