(StudentTorget.no):

På Nasjonalbibliotekets nettside bokhylla.no finner du hele 100.000 e-bøker. Nesten alle bøker utgitt i Norge til og med år 2000 ligger dermed gratis tilgjengelig på nett. Dette er en svært god nyhet for leselystne studenter med slunken lommebok. 

– Dette er et svært godt tilbud, særlig for studenter og skoleelever, som har vært de største brukerne frem til nå. Det gir en unik tilgang til litteratur som ellers kan være vanskelig å få tak i, sier Sigmund Løvåsen, leder i Den norske Forfatterforening til Dine Penger. 

 

Unikt i sitt slag

100.000 titler ligger foreløpig ute på den nye nettsiden, men Nasjonalbibliotekar Vigdis Moe Skarstein anslår at antallet bøker vil bli omtrent 250.000 når jobben er fullført. 

– Vi digitaliserer hele vår samling. Det handler om å ta vare på kulturarven i et tusenårsperspektiv. Vi synes det er viktig at bøkene også blir gjort tilgjengelig, forklarer hun.

Nasjonalbibliotekets samling er først ute i verdenssammenheng.

– Bokhylla er et viktig kulturtiltak og unik i sitt slag i verden. Ikke noe annet sted er så mange opphavsrettslig beskyttede bøker gjort fritt tilgjengelig for brukerne. Fra rettighetshaversiden er vi glad for å bidra til dette viktige tiltaket, som gir alle norske innbyggere tilgang til den litterære kulturarven og samtidig sikrer opphavsmenn og utgivere vederlag for bruken, sier adm. direktør i Kopinor Yngve Slettholm.

Forfatterne vil ikke få betalt per klikk, men vil heller få en økonomisk kompensasjon i form av stipender. Mellom syv og åtte millioner kroner skal deles ut til forfatterne neste år, anslår Nasjonalbiblioteket.

Bøkene er avfotograferte papirbøker, og er ikke e-bøker i ordets rette fortand. Man kan ikke printe dem ut eller laste ned bøkene til din egen PC. For å lese bøkene må du være på nettsiden bokhylla.no. Det fungerer allikevel fint å lese bøkene på for eksempel en iPad. Du kan enkelt bla frem og tilbake i boken og søke etter ord i teksten, slik som på andre e-bøker.

Besøk bokhylla.no

 


Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: