(StudentTorget.no):

Jakob Håkon Larsen og Olle Nyberg er to av fire studenter som vant Studentutfordringen 2012, som ble arrangert av Gjensidige Bank i samarbeid med NITO.
 
71 NITO-studenter leverte inn bidrag hvor de skulle sette sammen en ukemeny som både er sunn, næringsrik og mulig å tilberede uten for mye tid eller ferdigheter. Budsjettet på ukemenyen var på 250 kroner.
 
- Det trenger ikke å være dyrt å leve sunt. Tvert imot, mener de to byggingeniør-studentene fra Høgskolen i Bergen til bt.no
 
 

Har lært mye av konkurransen

 
Da han fikk høre beløpet, tenkte Jakob Håkon Larsen først at det ikke var mulig. Men det viste det seg å være. Olle Nyberg fikk til og med lagt inn en liten øl i budsjettet.
 
Nyberg mener det egentlig er mer snakk om å overleve enn å leve for 250 kroner uken, og understreker at en student uten ekstrajobb ikke har særlig mer å leve for i løpet av året.
 
- Vi har gått mye rundt i butikkene i forbindelse med denne konkurransen og ser at det ikke er noe dyrere å lage sunn mat. Tvert imot. Det er alle ferdigrettene som koster. Det er faktisk utrolig dyrt når du begynner å regne sammen, sier studentene.
 
Nyberg forteller også at man må ha en del basisvarer som ris, pasta og krydder liggende hjemme, hvis det skal gå. I menyene har de beregnet prisen på måltidene ut fra andelen ris, pasta, kjøtt, fisk og grønnsaker de har brukt i retten. Larsen sier at han har merket godt at kjøtt utgjør en stor andel av matbudsjettet. Derfor har han begynt å eksperimentere litt med vegetariske matretter. 
 
Studiekameratene har gått mye på internasjonale matvarebutikker hvor de har funnet billige grønnsaker, frukt og krydder. De har også gått mye på Kiwi hvor frukt og grønt generelt er billigere.
 
- Vi har lært og fått testet ut mye i løpet av denne konkurransen. Og mye handler om rutiner. Kommer du i gang med å lage mat selv så går det av seg selv. Det blir en billig vane, forklarer Larsen til bt.no.
 

LES OGSÅ: Lei av å ha lite penger? Slik lærer du å spare


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: