(StudentTorget.no):

BSU kan være en fantastisk sparemåte for unge, men i iveren etter å spare er det mange som gjør en stor feil.
 
- Det er rett og slett dumt å spare i BSU hvis du ikke har høy nok inntekt til å bruke opp hele skattefradraget du får, sier Joachim K. Johannessen, advokatfullmektig i Skattebetalerforeningen.
 
 

Tenk langsiktig

 
Årlig er det mulig å spare 20.000 kroner i BSU-ordningen. Bruker du kvoten fullt ut sparer du 4.000 kroner i skatt, men det avhenger av at du faktisk har en inntekt over 55.900 kroner for å få fullt utbytte av skattefradraget. Har du inntekt under dette bør du heller ikke benytte BSU-ordningen fullt ut.
 
Dersom du har et inntektsnivå som ligger under frikortgrensen, og ikke skal betale skatt men allikevel sparer 20.000 kroner i BSU, mister du muligheten til å trekke fra 4.000 kroner på skatten når du faktisk får høy nok inntekt til å bruke BSU. På den måten kan man rett og slett si fra seg muligheten til å tjene 4.000 kroner i året i fremtiden. 
 
- Har du først fått fradraget, men ikke klarer å bruke det, får du ikke brukt det senere. I verste fall kan du altså være i en situasjon hvor du tjener mindre enn fribeløpet, men likevel setter inn 20.000 på BSU-kontoen. Da har du tapt 4.000 kroner i skattefradrag. Pengene er selvsagt på en konto med gode betingelser, men en slik BSU-sparing er ikke å anbefale noen, sier Johannessen.
 
En annen vanlig BSU-tabbe er å begynne å bruke av kontoen for tidlig - eller å spare mer enn du egentlig har råd til. Tar du ut penger fra kontoen avslutter du også hele BSU-sparingen. 
 

LES OGSÅ: Slik reduserer du strømutgiftene i vinter

 
Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: