(StudentTorget.no):

31 prosent av norske studenter tar opp forbrukslån eller bruker kredittkort for å dekke basisutgifter som mat, bo- og helsetjenester i studietiden. Det viser en undersøkelse som SENTIO har gjennomført for Norsk studentunion (NSO).
 
– Det er ikke holdbart at norske studenter må finansiere sine studier på kredittkort eller forbrukslån, sier Øyvind Berdal, som er leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) til Dine Penger.
 
 

Vanskelig situasjon

 
I sommer utførte Dine Penger en beregning som viste studenter ikke har hatt så lite å rutte med på minst 37 år. 
 
– Studiestøtten går ned med denne regjeringen, mens studenter må be om penger hjemmefra, ta opp lån og arbeide stadig mer deltid, for å kunne betale husleien. Dette skulle studiestøtten dekke, sier Berdal.
 
Han mener det sier noe om at mange studenter er i en vanskelig situasjon når de må ta opp dyre lån for å dekke basale behov som mat og et sted å bo. Studentorganisasjonen mener at dette viser at det er vanskelig å være heltidsstudent.
 
– Det å studere på heltid er ikke mulig i dag. Studenter blir tvunget til å arbeide for å klare seg i hverdagen, sier Berdal.
 
En levekårsundersøkelse fra Regjeringen viser at 40 prosent av studentene er avhengig av økonomisk hjelp fra foreldrene til å dekke husleie og mat.
 
– Det er vanskeligere for studenter å klare seg økonomisk nå enn tidligere, og vi vet at ca 40 prosent får støtte hjemmefra i tillegg til Lånekassa, kommenterer statssekretær Ragnhild Setsaas i Kunnskapsdepartementet til Dine Penger.
 

LES OGSÅ: Ikke mer penger til studentene

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: