(StudentTorget.no):

Det offentlige kollektivtrafikkselskapet Ruter AS får 2,7 milliarder i statsstøtte. Til tross for dette gis det ikke studentrabatt til andre enn Oslo-studentene.
 
- Vi skal evaluere ordningen som vi har i Oslo og Akershus nå i år. Da kan det hende vi bestemmer oss for å følge resten av landet, sier fylkesordfører i Akershus, Nils Aage Jegstad til Aftenposten.
 
 

Gjør forskjell 

 
I dag er det kun Oslo og Akershus som gjør forskjell på studenter. I de 17 andre fylkene får alle studenter 40 % rabatt på kollektivtrafikken. 
 
Eksempelvis vil en Trondheims-student måtte betale 220 kroner for en ukebillett i Oslo. Og motsatt vil en Oslo-student få studentrabatt over hele landet, og kan kjøpe en ukebillett til kun 100 kroner i Trondheim.
 
Etter at hovedstadens kollektivselskap Ruter økte kollektivtilbudet og fikk hyppigere avganger har de sett positive tall i regnskapene. Dette gjør at de nå åpner for å gi de samme rabattene til alle studenter. 
 
- Veksten er veldig stor, og vi skal vurdere om vi har råd til å åpne for nye grupper. Det er et stort økonomisk puslespill vi skal sette sammen, sier fylkesordføreren.
 
Leder Øyvind Berdal i Norsk studentorganisasjon vil se det som en stor seier dersom studentrabatten ikke lenger gjør forskjell på hvor man studerer.
 
- Vi mener at det ikke skal gjøres forskjell på studenter. Det hadde vært svært gledelig om Oslo og Akershus åpnet for studenter fra andre steder i landet. Vi håper også at de fjerner dagens aldersgrense på 30 år, sier han til Aftenposten.
 

LES OGSÅ: Ikke mer penger til studentene

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: