(StudentTorget.no):

Studielånet fra Lånekassen har forfall fire ganger i året – 15. februar, 15. mai, 15. august og 15. november. Det er likevel fullt mulig å betale månedlig. Del terminbeløpet i tre, og pass på at hele summen er betalt innen fristen.
 
Vanligvis betaler man inn terminbeløpet på forskudd, men mange velger også å runde opp beløpet fra for eksempel 5.878 kroner til 6.000 kroner og heller betale 2.000 kroner hver måned, i følge Lånekassen.
 
I dag kan de som har betalt inn mer enn minimumsbeløpet velge å hoppe over terminbetalingen frem til de har brukt opp forskuddet. Fra 15. november vil dette ikke lenger være mulig.
 
De nye reglene sier at innbetalinger som overstiger terminbeløpet vil behandles som en ekstraordinær innbetaling, og fremtidige terminbeløp vil reduseres tilsvarende. Dersom man heller ønsker å redusere løpetiden på studielånet, må man kontakte Lånekassen. 
 
– Kundene vil i mye større grad oppleve at de justeringene Lånekassen gjør på regningene og terminbeløpet, samsvarer med hva de er vant med fra egen bank hvis de betaler ekstra på lånet. Kunder som tidligere har gjort store innbetalinger, og som fortsatt er på forskudd, har mulighet til ikke å betale i november, opplyser Hanne Bjertnes, kommunikasjonsrådgiver i Lånekassen til DinSide. 
 
Så lenge man ikke betaler mer enn det fastsatte terminbeløpet hvert kvartal, vil altså ikke denne endringen få noen konsekvenser. Man kan fordele terminbeløpet som man vil med flere nedbetalinger innenfor hver termin. Husk at hele beløpet må være innbetalt innen fristen den 15. i hvert kvartal.
 
For mer informasjon om de nye reglene, se Lanekassen.no.
 

LES OGSÅ: «Stipend» fra mamma og pappa kan koste dyrt

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: