(StudentTorget.no):

Samtidig som antallet norske utenlandsstudenter er det høyeste noen sinne, er det også stadig mer populært å kombinere studiene med reising, nye opplevelser og spennende aktiviteter. 
 
Den økende trenden har også gitt utslag på skadestatistikken blant de norske utenlandsstudentene, ifølge Gouda Reiseforsikring. Det er nemlig ikke lenger de tradisjonelle reisesykdommene som er dominerende. Skader forbundet med aktiviteter som skikjøring, surfing, sykling og klatring utgjør en stadig større del av statistikken.
 
– Nå ser vi at flere og flere av studentene utsettes for ulykker forbundet med risikofylte aktiviteter, på studiestedet eller på fritidsreiser. Brudd- og kuttskader blir for eksempel stadig mer vanlig, sier skadesjef Carl Fredrik Hirsch i Gouda Reiseforsikring til Dine Penger.
 
 

Store økonomiske konsekvenser

Når man studerer ved utenlandske læresteder med støtte fra Lånekassen, er man automatisk medlem av Folketrygden – noe som innebærer rettigheter til å få dekket visse helsetjenester. Det er imidlertid enkelte utgifter ved hjemtransport, ulykker, sykdom og tap av eiendeler som ikke inngår i dette.
 
Hirsch i Gouda Reiseforsikring forteller at de har hatt flere tilfeller hvor utenlandsstudentenes reiseforsikring kun har dekket de første 45 dagene av utenblandsoppholdet. Uten gyldig forsikring står man på bar bakke når uhellet først er ute. Det er noe som kan få store økonomiske konsekvenser – særlig hvis det medfører at man må avbryte studiene og dermed tape skolepengene.
 
En tidligere undersøkelse fra ANSA viser at én av fire utenlandsstudenter likevel reiser ut uten å være godt nok forsikret. De anbefaler alle sine medlemmer om å kjøpe deres studentforsikring før avreise, og så langt har mellom 8 000 og 9 000 studenter valgt å tegne denne forsikringen. 
 
– Vi tilbyr en egen spesialdesignet studentforsikring gjennom AIG, som våre medlemmer får til rabattert pris, sier ANSA-president, Vibeke Munthe-Kaas til Dine Penger. 
 
Dersom du skal studere utenlands bør du ta deg tid til å sjekke priser og hva avtalene innebærer hos de ulike aktørene. Her er det nemlig potensielt mange penger å spare. Alle de største forsikringsselskapene har pakker som er direkte rettet mot studenter. I tillegg tilbyr ANSA og Norsk studentorganisasjon (NSO) egne forsikringsavtaler for studenter.
 

LES OGSÅ: 10 % EKSTRA rabatt på Studentforsikring hos Gouda Reiseforsikring


Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: