(StudentTorget.no):

75 prosent av norske studenter opplever nå at studiestøtten fra Lånekassen ikke strekker til. En like stor andel jobber av studentene jobber ved siden av studiene. Dette kommer frem av en fersk undersøkelse som Ipsos MMI har utført for DNB.
 
Forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB fastslår at studentene har fått langt dårligere levevilkår de siste årene.
 
- Det er blitt dyrere å leve, spesielt å bo. Dette har ført til at de som ikke får økonomisk hjelp av foreldrene sine må jobbe langt mer enn studiene tillater. Godt over halvparten av studentene som jobber ved siden av mener at jobbingen går utover studiene, og paradoksalt nok får mange av disse redusert studiestøtten som følge av at de tjener for mye, sier hun i en pressemelding. 
 
Nesten halvparten av de som jobber ved siden av studiene møter denne problemstillingen, (totalt 41 prosent) og 49 prosent av de mellom 25 og 30 år, viser undersøkelsen.
 
Sandmæl presiserer at det å jobbe ved siden av studiene er både nødvendig, lærerikt og viktig både for å forberede seg til arbeidslivet og for å starte pensjonsopptjening:
 
- Men ingen er tjent med at studentene må jobbe så mye at de får dårlige karakterer, bruker langt flere år enn de ellers ville gjort eller i verste fall dropper ut av studiene. Derfor aktualiserer disse tilbakemeldingene fra studentundersøkelsen debatten om hvorvidt studiestøtten er god nok, sier forbrukerøkonomen.
 

LES OGSÅ: Studentenes økonomi på historisk lavt nivå

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: