(StudentTorget.no):

Den nye regjeringen er disse dager i full gang med forhandlingene på Sundvollen Hotell, og de to borgerlige partiene Høyre og Frp ønsker at det skal bli en bedre BSU-ordning. De åpner opp for et høyere skattefradrag, som kan øke mulighetene for unge å spare mer enn før.

Forbrukerøkonom i Nordea Christine Wenderloe, mener at unge bør vente med å tappe BSU-kontoen sin, inntil de nye forandringene har trådt i kraft, og du har spart mest mulig. BSU ordningen fungerer kun til ett boligkjøp, og tapper du sparekontoen, vil du ikke kunne nyte skattefradragene etter dette.

- For førstegangskjøperen som har opplevd problemer med finansiering kan det være vel så greit å avvente litt nå, sier Warloe til dinepenger.no.

Warloe påpeker at boligmarkedet har kjølnet litt i det siste, og det kan da være lurte å vente litt med et boligkjøp, slik at du får spart opp mest mulig.

Den nye regjeringen ønsker også å gjøre egenkapitalkravet lavere enn de 15 prosentene de er på i dag. Per i dag kan du som er under 35 år, spare 150.000 kroner i BSU. Heves BSU-taket og kravet til egenkapital senkes, vil du dermed ha større mulighet til å komme deg inn på boligmarkedet om et par år.

Med de økende boligprisene de siste årene, er det mange som må ha drahjelp fra foreldre, til å komme seg inn på boligmarkedet. Den nye ordningen vil derimot gjøre det lettere for unge å stå på egne bein ved sitt første boligkjøp.

- Jeg tror at de gallopperende prisene i markedet, har vært en skikkelig stressfaktor for unge mennesker. Alle har ønsket å komme inn i boligmarkedet fortest mulig, også studenter, sier Warloe til dinepenger.no.

DNB er positive til det nye løftet om sparing for unge fra den blå regjering. Banken har også BSU ordning for sine kunder, og informasjonsdirektør i DNB Even Westerveld, mener at unge bare har mulighet til å kjøpe én leilighet til en million, hvis man sparer gjennom BSU i dag, og ikke har drahjelp fra familien. Banken ønsker å øke dagens sparegrense med 50.000 kroner hvert år.

- Hvis en ny regjering innfrir BSU-løftet, vil det være et sosialt og fornuftig tiltak som vil gjøre det enklere for unge å komme inn i boligmarkedet, forteller Westerveld til dinepenger.no.

(Kilder: DNB)

 


Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: