(StudentTorget.no):

Som nevnt på mandag, kunne vi skrive at den blå-blå regjeringen ledet av Høyre og Frp, ønsker å justere ned egenkapitalkravet til boligkjøpere.

Nedjusteringen ville åpnet for at flere unge ville kunne komme seg inn på et allerede presset boligmarked. Men nå ser det ut til at den nye regjeringen har valgt å gå tilbake på sitt løfte.

Flere av de profilerte valgløftene Høyre og Frp lovet sine velgere under valgkampen; som tiggeforbud, karakterer i barneskolen og valgfritt sidemåls-undervisning, er nå fjernet fra den politiske plattformen. Kommentarer på hvorfor har hittil vært vage.

- Jeg føler at vi ikke trenger å begrunne våre vurderinger - ut over å si at Høyre og Frp ikke har rent flertall i Stortinget. Regjeringsplattformen taler for seg selv, sier Jan Tore Sanner, Høyre-nestlederen som selv har deltatt i regjeringsforhandlingene, til VG.

Det samme kunne påtroppende statsminister si til pressen som møtte opp i går kveld. Men selv om det blir en mindretallsregjering, var dette løfter som var på både Høyre og Frp sine partiprogrammer før de valgte å gå i regjering uten Krf og Venstre, og noe alle de fire borgerlige partiene var enige om allerede i August.

Det var i sommer at Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen fortalte pressen at de ville kutte egenkapitalen fra 15 prosent til 10 prosent, slik det var før justeringen fra Finanstilsynet i 2011. I et intervju med Aftenposten tirsdag, kunne Høyres Jan Tore Sanner derimot fortelle at kravet må praktiseres på en måte som tar hensyn til inntekten til kjøper, og at dette må bli en diskusjon mellom fremtidig finansminister og Finanstilsynet.

- Det er Finanstilsynet som fastsetter egenkapitalkravet. Vi vil ikke overprøve Finanstilsynet i en regjeringserklæring som gjelder for fire år. I erklæringen gir vi et klart signal om at det i praktiseringen bør tas hensyn til boligkjøperens betalingsevne, sier Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner til E24.

 


Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: