(StudentTorget.no):

33 prosent av norske studenter oppgir at de i svært stor- eller stor grad er bekymret for sin egen økonomiske situasjon. Det kommer fram i en ny undersøkelse blant norske studenter, gjennomført av Sentio for studentavisen Universitas og Norsk studentorganisasjon (NSO).
 
– Dette gjør meg bekymret. Det er enda en bekreftelse på behovet for at regjeringen går inn for 11 måneder studiestøtte, sier NSO-leder Ola Magnussen Rydje til Universitas.
 
 
 

Legger press på regjeringen

Forrige uke ble det kjent at den nye regjeringen stoppet planene om innføring av 11 måneders studiestøtte, som var foreslått i årets statsbudsjett. I kjølvannet av dette har NSO-lederen gått hardt ut og sagt at en så tydelig nedprioritering av studentene står i skarp kontrast til regjeringens mål om å realisere kunnskapssamfunnet.
 
I helgen kalte Rydje inn studentledere fra hele landet og representanter fra regjeringens samarbeidspartier for å diskutere en videre plan. Nå er han og de andre studentpolitikerne i gang med å legge press på de borgerlige partiene Venstre, KrF, Frp og Høyre, som denne uka forsøker å bli enige om statsbudsjettet. 
 
Han har ikke mistet håpet om at 11 måneders studiestøtte fortsatt kan bli en realitet. Han tror resultatene av undersøkelsen derfor kom på et betimelig tidspunkt.
 
- (…) Den kommer også betimelig for norske studenter som får faktisk dokumentasjon på at deres økonomiske situasjon er under sterkt press. Hvem som helst som har 94 000 kroner å leve på i året ville sagt at de er bekymra, sier studentlederen.
 

LES OGSÅ: 16 sparetips til studentøkonomien

 

- Kan gi psykiske problemer

Han presiserer også at en økt studiestøtte ikke handler om at studentene skal ha mer penger til å drikke øl eller kjøpe Iphone. 
 
- Det handler om en bekymring over egen økonomiske situasjon. Det kan gi psykiske problemer, og det går utover studiene fordi det tar konsentrasjonen vekk fra der den bør ligge, sier Rydje til Universitas.
 
Resultatet av forhandlingene mellom regjeringen og samarbeidspartiene forventes å være klart onsdag 20. november.
 
Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: