(StudentTorget.no):

Siste oversikt fra Utleiemegleren for februar 2014 viser at leieprisene i Oslo har økt med 4,6 prosent fra samme måned i fjor.

For en ett-roms leilighet i Oslo ligger den gjennomsnittlige leieprisen på hele 8 418 kroner per måned. Leilighetene man kan leie gjennom SiOs studentboliger ligger på mellom 3000–7000 kroner.

– Denne prisstatistikken viser bare hvor viktig det er å få bygget flere studentboliger, spesielt i pressområder som Oslo, sier Kaia Marie Rosseland, leder av Velferdstinget i Oslo og Akershus til studentavisen Universitas.

De skriver at det for tiden er 1600 studenter på ventelistene til SiO, hvorav de fleste venter på en leilighet med eget kjøkken og bad.

Antall ledige bofellesskap og hybler til leie har økt med hele 44 prosent fra 2012, i følge «Leieprisstatistikken», som er basert på annonser på FINN. 

 

Løfter om flere studentboliger

Da statsminister Erna Solberg møtte studentlederne i Norsk studentorganisasjon (NSO) i helgen, understreket hun at regjeringen har lovet at det skal bygges flere boliger de neste årene for å dekke det økende behovet med studenter som skal inn til storbyene.

- Det vi ser er et press i de store byene fremover. Det betyr at vi er nødt til å ha en større andel studentboliger inn i massen i boligmarkedet i årene som kommer, uttalte Solberg.

Hittil har den nye regjeringen besluttet å bygge til sammen 1300 nye studentboliger i løpet av 2014. Ved studiestart i august sto én av syv studenter uten et sted å bo, og statistikken viser at det trengs opp mot 13.000 nye studentboliger for å dekke etterspørselen fra studentene.  

Studiestøtten går i år opp fra 9440 kroner til 9785 kroner, som gir en økning på 3450 kroner fordelt utover studieåret. Statsministeren understreket at selv om det ikke ble 11 måneders studiestøtte i år, vil lignende løsninger forhandles ved budsjettforhandlingene i årene som kommer.


 

Slik har prisene endret seg det siste året:

Trondheim: Her har leieprisene sunket med 8,5 prosent fra samme måned i fjor.

- Vi opplever at boligene annonsert på finn.no blir liggende lenge og at leietakerne har mange objekter å velge mellom. Det har vært svært mange boliger annonsert på finn.no i Trondheim før jul og frem til nå, men nå ser vi en nedgang, sier daglig leder for Utleiemegleren Trondheim, Marianne Wallin.

Hun legger til at det høye antallet ledige utleieboliger gjør at flere av boligene som er annonsert nå blir satt ned i pris. 

Stavanger: Fra februar 2013 til februar 2014 har det vært en nedgang i utleieprisene på 4,8 prosent i Stavanger.

- Det er fortsatt relativt mange ledige boliger til leie og dette gir innvirkning leieprisene man oppnår. Det siste året har vi sett en nedgang i leieprisene, sier daglig leder for Utleiemegleren Stavanger, Eirik Hauge. 

Romerike: På Romerike har utleieprisene holdt seg stabile fra fjoråret. 

- Utleiemarkedet er hektisk på Romerike i starten av året. På finn.no finner vi 270 boliger ledige på Romerike og det er 100 fler enn samme tid i fjor, sier daglig leder for Utleiemegleren Romerike, Karsten Olsen.

Bærum: Også i Asker og Bærum har prisene holdt seg stabile i forhold til samme måned i fjor. Tallene fra Finn.no viser også at det fortsatt er en liten økning med boliger til leie i Asker og Bærum, med 260 boliger til leie i månedsskiftet februar/mars.  

Bergen: Bergen hadde en vekst i leieprisene på 6 prosent i 2013, men har hatt en liten nedgang på 0,7 prosent fra samme tid i fjor. 

Drammen: Utleieprisene i Drammen er stabile, og det finnes over 110 boliger på finn.no.

 

Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: