(StudentTorget.no):

Fra torsdag 18. juni sendte Skatteetaten ut sms og e-poster om at skatteoppgjøret er tilgjengelig. Dersom du har fått en slik melding, vil det si at du vil få utbetalt pengene i juni. 
 
– I løpet av 18. og 19. juni vil alle som får oppgjør i juni ha fått varsel om dette fra oss. De fleste lønnstakere og pensjonister får skatteoppgjøret sitt i juni, uttaler Anne Kirkhusmo, presseansvarlig i Skatteetaten, til NRK.no.
 
De som har penger til gode vil få pengene på konto fra onsdag 24. juni.
 
Siden utbetalingen av studiestøtten fra Lånekassen uteblir i juni, vil nok dette komme godt med i sommerferie-budsjettet for mange studenter.
 
Samtidig viser det seg at de fleste unge tenker sparing. I følge en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for DNB i 2014, svarer hver tredje mottaker av tilbakebetalte midler i aldersgruppen 18 til 29 år at de vil spare pengene.
 
På bloggen sunnokonomi.no skriver forbrukerøkonom i DNB og programleder i Luksusfellen på TV 3, Silje Sandmæl, at det er fornuftig at de yngste skal spare mest.
 
- De er gjerne på vei inn i boligmarkedet og er således nødt til å bygge seg opp egenkapital. I den yngste aldersgruppa er det bare 8 prosent som er usikre på hva pengene skal brukes til. De skal spare, dra på ferie og bruke pengene på fritidsaktiviteter og annet generelt forbruk, skriver hun.
 
Sandmæl mener også at tilbakebetalt skatt er en gylden mulighet til å spare opp en buffer. For de som skal fortsette å studere i august er dette et spesielt godt tips, siden det vil komme til god nytte som et supplement til den månedlige studiestøtten.  
 
Ifølge undersøkelsen fra DNB, er det nemlig kun seks prosent som sier at de klarer seg på studielånet alene. For å kunne klare å få den økonomiske kabalen til å gå opp er det 73 prosent som jobber, 24 prosent som får økonomisk støtte hjemmefra, og så er det 37 prosent som tærer av oppsparte midler – som for eksempel skattepenger.
 
- I undersøkelsen er det 57 prosent som svarer at de er enig- eller delvis enig i, at deltidsjobben gjør at de får dårligere karakterer enn de ellers ville hatt. 32 prosent sier at jobben gjør at de vil måtte bruke lengre enn normert studietid på studiene, sier hun til StudentTorget.
 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge