(StudentTorget.no):

Etter ti måneder med statlig støtte fra lånekassen, er man overlatt til seg selv i sommermånedene. For selv om skattepenger og feriepenger sper på sommerbudsjettet, må mange av oss jobbe i fellesferien for å få endene til å møtes.
 
Dersom du har en del jobb i vente er det likevel fullt mulig å skape flotte sommerminner. Det skal i alle fall grafisk design-studenten Nora Sofie Øynes sørge for, i tillegg til å jobbe på Meny. 
 
- I sommer skal jeg på en weekend tur til London, og en tur til Belgia for Tomorrowland-festivalen. Ellers skal jeg bare være i Oslo, og gjøre sånn som oslofolk gjør, sier Nora og ler. 
 
Det betyr at en rekke café- og restaurantbesøk sammen med gode venner står høyt på gjørelisten til 23-åringen. I likhet med mange andre er Nora tilhenger av utflukter til stranda, så lenge været og tiden strekker til. For det er ingen hemmelighet at flere studenter står bundet til jobben i sommervarmen.   
 
 
- Jeg er veldig fan av Huk, men det er vanskelig å få til. Det blir fort tre til fire vakter i uka, sier Nora og utbroderer.   
 
- Feriepenger og skattepenger hjelper jo en del. Jeg ser på det som en erstatning for lånet. Men det er fremdeles vanskelig å få endene til å møtes, spesielt i juli, når man har lyst til å reise og være med på ting. 
 
Selv om Noras ferie i år bare består av èn sammenhengende uke, og ellers litt sporadisk fri skal hun krysse landegrensen hele to ganger for å komme seg til Belgia og England. Hun kjenner flere medstudenter som kommer til å bruke hele fellesferien på jobbing hjemme i Norge.  
 
- Flere av venninnene mine bruker ferien til å jobbe på dagen og dra ut på kveldene. Selv drikker jeg ikke alkohol, og sparer nok litt penger på det som jeg kan bruke på reise. Men det er jo veldig fint i Oslo på sommeren, sier Nora.
 

GRILLFEST: Arranger grillfest med venner.   
 
Syv tips til deg som skal jobbe i sommer:
 
Tid er penger, var det noen som sa. Selv om du i gitt stund har penger til en toukers utenlandsferie, betyr ikke det at du har tidsmessig råd til å ta den. Derfor består disse tipsene av sommeraktiviteter som hverken koster for mye penger eller tid.
 
 

Grillparty

 Grillsesongen er over oss, og hva er vel bedre enn å arrangere grillfest på en varm sommerkveld? Gå sammen med flere til innkjøp av maten, og tilrettelegg for en heidundrende fest.
 
 

Korte reiser

 Det er ikke så mye som skal til for å føle at du får et avbrekk fra hverdagen. Noen ganger holder det lenge med en miljøforandring. Eksempelvis kan du utforske en bydel du har lite kjennskap til, eller benytte deg av enkle transportmidler for å komme deg ut av byen. Fergeturer, bussturer og sykkelturer kommer du langt med. 

FORFRISKENDE SOMMERBAD: Ta deg en dukkert når sjansen byr seg. 

Bading

 Har du endelig fri fra jobb når været er på det varmeste – har du heller ingen tid å miste. Hiv deg på rutebussen og ta turen til bystranda. Hvis været ikke holder kan du besøke nærmeste badepark, som er fin selv på gråværsdager.
 
 

Hyttetur

En weekend eller sporadiske fridager tilbrakt på hytta er en sann glede, forutsett at man har en hytte tilgjengelig. Ekstra hyggelig er det å bli invitert, eller invitere andre med på turen. De avslappende dagene borte vil garantert hjelpe på motivasjonen for arbeidsdagene du har i vente.  
 
 

Kulturelt påfyll

Har du en feriehverdag til overs kan du fylle opp dagen med ting du ellers ikke tar deg tid til. For eksempel kan du bruke dagen til museer, som for øvrig i mange tilfeller er gratis. En annen flott syssel er bøker. I stedet for å kjøpe kan du få deg et bibliotekkort og låne sommerens leseliste fra biblioteket. 
 
Ellers finnes det landemerker, botaniske hager, akvarium og utstillinger du kanskje kunne tenke deg å se. Synes du imidlertid at disse aktivitetene blir litt for stillestående kan du blant annet prøve å få sett noen konserter. 
 
 

PIKNIK I PARKEN: Ingenting er som å sløve i parken med gode venner.   

Piknik i parken

Deilige sommerdager bør nytes med gode venner, og hvis været tillater det – hvorfor ikke i parken. Pakk piknikkurven med deilige småretter, og del med dem du er glad i når dere møtes for en catch up.
 
 

Restplasser

Er du en av de som ikke klarer å kalle det for ferie med mindre du forlater Norge? I så fall er det fremdeles ikke for sent å bestille billetter til utlandet, selv i juli. Tillater jobben en weekendtur, kan du på de ulike sidene for restbilletter få deg en positiv overraskelse som kan resultere i en både minneverdig og økonomisk forsvarlig reise.
 

 


Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: