(StudentTorget.no):

En av fanesakene til Norsk studentorganisasjon (NSO) er å gjenreise heltidsstudenten, noe som innebærer høyere studiestøtte for at studenter skal slippe å bruke for mye tid på deltidsjobben.
 
Nå har de lagt frem et forslag om å oppjustere studiestøtten til 1,5 ganger folketrygdens grunnbeløp (G) og binde det til en årlig oppjustering.
 
1,5 G utgjør per i dag 132 555 kroner, noe som ville gitt norske studenter 13255,50 kroner å rutte med i måneden over ti måneder. Ifølge Lånekassens beregninger vil dette kravet koste 1,9 milliarder kroner i året. 
 
– Det er en stor sum, men i dette tilfellet er det småpenger, sier NSO-leder Anders Kvernmo Langset til studentavisen Universitas. 
 
Høyres stortingsrepresentant og utdanningspolitisk talsperson, Henrik Asheim, mener at dette ville svekket kvaliteten i høyere utdanning, siden pengene vil måtte hentes fra andre områder.
 
- I så fall må vi kutte stort i grunnfinansieringen av institusjonene. Det vil bli færre forelesere, færre forelesninger og flere studenter i hver forelesning, sier han.
 
Han inviterer NSO til å forklare hvor de 1,9 milliardene skal komme fra, noe NSO-lederen har et tilsvar på.
– Hva med å bruke noen av de ekstra milliardene Siv får å rutte med? foreslår Langset. 
 
Med dette henviser han til at veksten i oljefondet gjør at finansminister Siv Jensen kan bruke langt mer enn forgjengeren sin når den blå-blå regjeringen skal legge frem sitt første statsbudsjett. 
 
NSO åpner for at opptrappingen til 1,5 G kan ta så mye som åtte år, men de mener det er en realistisk målsetning, skriver Universitas.
 

LES OGSÅ: Går deltidsjobben ut over studiene? Dette svarte studentene

Klikk her for å finne ledige deltidsjobber


Trainee Sørvest

AKTIVE STILLINGER:

 

IVAR IKS: Trainee Byggleder / Prosjektleder VA-anlegg

Qualisoft: Trainee Business Consultant

Grensesnitt: Front-End Trainee Utvikler

Conta: Front-End Trainee Utvikler

Flere stillinger vil publiseres fortløpende. 

 

LES MER OM TRAINEE SØRVEST OG SØK HER


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: