(StudentTorget.no):

En av fanesakene til Norsk studentorganisasjon (NSO) er å gjenreise heltidsstudenten, noe som innebærer høyere studiestøtte for at studenter skal slippe å bruke for mye tid på deltidsjobben.
 
Nå har de lagt frem et forslag om å oppjustere studiestøtten til 1,5 ganger folketrygdens grunnbeløp (G) og binde det til en årlig oppjustering.
 
1,5 G utgjør per i dag 132 555 kroner, noe som ville gitt norske studenter 13255,50 kroner å rutte med i måneden over ti måneder. Ifølge Lånekassens beregninger vil dette kravet koste 1,9 milliarder kroner i året. 
 
– Det er en stor sum, men i dette tilfellet er det småpenger, sier NSO-leder Anders Kvernmo Langset til studentavisen Universitas. 
 
Høyres stortingsrepresentant og utdanningspolitisk talsperson, Henrik Asheim, mener at dette ville svekket kvaliteten i høyere utdanning, siden pengene vil måtte hentes fra andre områder.
 
- I så fall må vi kutte stort i grunnfinansieringen av institusjonene. Det vil bli færre forelesere, færre forelesninger og flere studenter i hver forelesning, sier han.
 
Han inviterer NSO til å forklare hvor de 1,9 milliardene skal komme fra, noe NSO-lederen har et tilsvar på.
– Hva med å bruke noen av de ekstra milliardene Siv får å rutte med? foreslår Langset. 
 
Med dette henviser han til at veksten i oljefondet gjør at finansminister Siv Jensen kan bruke langt mer enn forgjengeren sin når den blå-blå regjeringen skal legge frem sitt første statsbudsjett. 
 
NSO åpner for at opptrappingen til 1,5 G kan ta så mye som åtte år, men de mener det er en realistisk målsetning, skriver Universitas.
 

LES OGSÅ: Går deltidsjobben ut over studiene? Dette svarte studentene

Klikk her for å finne ledige deltidsjobber

Master ved Hult International Business School

Du fortsatt søke! Studer i London, Boston, New York, San Fransico, Dubai eller Shanghai.
Velg mellom Master in Finance, Master in Internatonal Business, Master in International Marketing, Master in Business Analytics, og Master in Disruptive Innovation.

Pauline er kontaktperson i Norge for Hult International Business School. Hun kan svare på dine spørsmål, og kan hjelpe deg fra søknadsprosessen til du skal begynne. Fyll ut kontaktskjema dersom du har spørsmål eller ønsker å søke. Hun er også i Oslo av og til dersom du ønsker å møte henne for personlig oppfølging. 


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: