(StudentTorget.no):

Norsk Studentorganisasjon (NSO) har lenge kjempet for at studiestøtten skal økes til et nivå hvor studenter slipper å jobbe ved siden av studiene.
 
 
I år økte studiestøtten fra fjorårets sum på 94 400 til 97 850 kroner. Det tilsvarer cirka 350 kroner mer i måneden for landets studenter, og er langt fra det opprinnelige ønsket om å innføre 11 måneder studiestøtte.
 
 
I forkant av årets statsbudsjett, har NSO nå lagt frem et forslag om å øke dagens stipend til 1,5 ganger folketrygdens grunnbeløp (G), som ligger på 132 555 kroner. Det ville tilsvart rundt 40 000 kroner mer for studentene i løpet av studieåret.
 
Vi tok en tur ut på gata og spurte landets studenter om hva de mener om dagens stipend og hvor mye stipendet skulle vært på for at de skulle ha sluppet å jobbe, eller motta penger hjemmefra.
 

Klikk her for å se studentrabatter i Norge


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: