(StudentTorget.no):

Frikortgrensen har stått uendret i flere år, men fra 1. januar vil den øke med drøye 10 000 kroner, fra 39 950 til 50 000 kroner.
 
Det var under årets statsbudsjett at regjeringen ønsket en høyere frikortgrense. Et vedtak som ble godkjent ved gjennomgangen av budsjettet i desember. Dette er gode nyheter for alle med lav inntekt.
 
I praksis kan alle få frikort, men ordningen benyttes som oftest av ungdommer, eller studenter med en liten biinntekt ved siden av studiestøtten.
 
Du må imidlertid være obs på et par ting før du bestiller frikort. Hvis du overstiger fribeløpet på 50 000 kroner, vil du imidlertid måtte skatte 25 prosent av inntekten din, for en årsinntekt på under 69 650 kroner. Husk også at frikortet gjelder for all skattepliktig lønn, som sykepenger, feriepenger, men også for fri kost og losji. Også feriepenger du får utbetalt hvis du slutter i en jobb, må beregnes som skattepliktig lønn.
 
Frikort kan du bestille fra Skatteetaten her
 

LES OGSÅ: Luksusfelles forbrukerøkonom hjelper deg med studentbudsjettet

Klikk her for å finne ledige deltidsjobber

Klikk her for å lese om skattefradrag for studenter


Annonse:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen:


Annonse:

Start din amerikanske bachelorgrad i Norge

Du fortsatt søke! American College i Moss rett utenfor Oslo er det perfekte stedet å starte for deg som vil studere i USA! Vi gir deg en smidig overgang til det amerikanske utdanningssystemet.

Som student hos oss tar du ett år med fag i Norge, før du fullfører bachelorgraden din ved et universitet i USA. Etter å ha bestått studiet ved American College, er du garantert plass ved et av våre åtte samarbeidsuniversiteter! Du kan også søke fritt på ALLE andre skoler i USA. Les mer, fyll inn kontaktskjema eller søk her. Se film under for å se hvordan det fungerer hos oss: