(StudentTorget.no):

36,8 prosent av studentene som startet utdanningen i 2006 har ikke fullført studiene, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
 
Norsk studentorganisasjon (NSO) synes ikke disse tallene er overraskende og har i flere år etterlyst tiltak for å redusere uønsket frafall.
 
- Tallene er ikke overraskende, men svært bekymringsverdige. Vi vet at 94% av studentene er avhengig av deltidsjobb eller støtte hjemmefra for å klare seg. Dette viser at studentene ikke har tid til å faktisk være studenter. Du fullfører ikke studiene ved å være på jobb, sier NSO-leder, Therese Eia Lerøen i en pressemelding. 
 
Frafall er et komplekst problem og det må jobbes med på flere områder. NSO mener det er en rekke tiltak som må iverksettes for å redusere det høye frafallstallet i høyere utdanning. Studiebarometeret til NOKUT viser studentene er minst fornøyd med den faglige oppfølgingen og veiledningen de får på studiet. NSO mener løsningen for å redusere frafallet først og fremst ligger i bedre oppfølging og veiledning, og styrket studentøkonomi.
 
Regjeringen økte studiestøtten med om lag 3,1 prosent fra 2014 til 2015, noe som utgjorde 3070 kroner. Studenter har dermed 100 920 kroner å rutte med i året. Eia Lerøen mener dette er alt for lite.  
 
- Regjeringen gir studentene vekslepenger i økning i studiestøtten. Kunnskapsministeren må vise at han satser på kunnskap og øke studiestøtten til 135.000,- som i dag tilsvarer 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden. Universiteter og høyskoler må også ta sin del av ansvaret. Studentene fortjener bedre oppfølging og veiledning, avslutter Eia Lerøen.
 

LES OGSÅ: Alt om studiefinansiering i Norge og utlandet

Klikk her for å se studentrabatter i NorgeStudentrabatt hos Døgnvill Burger


10 % studentrabatt på våre kvalitetsburgere og egne priser på drikke.
Se studentmeny for å se priser.

Les mer om våre restauranter:
Trondheim I Stavanger I Vulkan (Oslo) I Tjuvholmen (Oslo) I Bjørvika (Oslo)


Annonser:

 
Studer i Oslo, Bergen eller på nett. Les mer om våre bachelor-, master og årsstudier innen: